Ljepota > Koža i tijelo
Ljepota dolazi iznutra: Uz ove ukusne namirnice koža će ti biti ljepša već nakon tjedan dana
2.7.2020
Svi znamo da je ljeti koža jako osjetljiva - sunce, znoj i sol mogu utjecati na ten. Vrijeme je za lagane kreme, prozračne pudere i što manje šminke. Koža treba disati, a znamo da su kvalitetna prehrana i san najvažniji saveznici blistave i zdrave kože.
 
Ljeti možemo uživati u laganim jelima s puno svježeg voća i povrća i trebamo iskoristiti tu blagodat za ljepšu kožu. Prema nutricionistkinji Kimberly Snyder možemo imati zdraviju kožu za samo tjedan dana ako konzumiramo namirnice koje tome pridonose. Ne smijemo zaboraviti da smo ono što jedemo. Idemo vidjeti kako izgleda njezin popis i što već konzumiramo, a što bismo trebale uvrstiti u prehranu.

1. Limun

Snyder svojim klijentima predlaže da svaki dan započnu s malo tople vode i limuna. "Detoksicira tijelo pomažući probavnom sustavu i jetri da brže uklanjaju otpad", kaže Snyder za Vogue. Ova kombinacija se može piti i tijekom dana, a limun se može dodati u salate i sokove.


(Foto: Pixabay)

2. Batat
Dodavanje ovog povrća koje je bogato beta karotenom može pomoći kod blistavijeg tena. "To je zbog čarobne kombinacije vitamina A i C koji neutraliziraju slobodne radikale koji oštećuju stanično tkivo i zaslužni su za sivilo kože", kaže Snyder. Batat je pun i biotina koji potiče rast kože i noktiju.
 

žena.hr