Ljepota > Koža i tijelo
Imaš celulit ili strije? Opusti se i uživaj. Ove dame ponosno pokazuju nesavršenosti i prava su inspiracija
19.6.2020
Čini se kao da nam se ove godine ljeto iznimno brzo prišuljalo. Kao da smo još jučer šetale sivim ulicama u omiljenom kaputu i čizmama, a sada već isprobavamo kupaće kostime za plažu. Ako još nisi potpuno spremna skinuti se u bikini, ne brini, nisi jedina.
  
Društvo nama ženama već stoljećima nameće standarde ne samo kako da se ponašamo, nego i kako naše tijelo treba izgledati. Najveći apsurd svega je to što se 'idealno' tijelo razlikuje ne samo s vremenima, nego i u različitim kulturama svijeta. Nekada su mršave djevojke smatrane neprivlačnima, dok su danas ideal ljepote u mnogim dijelovima svijeta. Žene s oblinama kroz povijest su se slavile kao simbol plodnosti i zdravlja, a danas često možemo vidjeti kako primaju ružne komentare na račun izgleda. Što god učinile sa svojim tijelom, nikada nećemo moći zadovoljiti svaki trend.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Light ?? (@alexlight_ldn) on


Vrijeme je da žene prestanemo osuđivati prema izgledu njihova tijela. Dovoljno smo napredovali kao civilizacija da možemo shvatiti kako je svatko od nas jedinstven na svoj način i da svi imamo jednako pravo biti sretni, veseli i zadovoljni sobom. Širina našeg struka ili veličina grudi ne smije nas određivati kao osobu, a toga su svjesne i ove inspirativne žene koje žele da se njihova poruka čuje jasno i glasno. 

I same smo se često osjećale kao da nismo dovoljno zgodne za plažu i kako nam je neugodno pokazati svoje strije, celulit ili trbuščić pred drugima. Ako te i dalje muče takve misli, vrijeme je da potpuno promijeniš način razmišljanja. Pokušaj na to gledati ovako: Zašto bi netko tko je prema standardima društva smatran zgodnim imao privilegiju uživanja u plaži i ljetu, a ti ne? Što je to što tu osobu čini boljom da se ima pravo bezbrižno šetati uz more, dok se ti iz hlada predomišljaš hoćeš li se skinuti u bikini? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carolina (@caro.gurdian) on


Odgovor je jasan – takva privilegija ne bi trebala postojati. No jedini način kako da se takvih misli riješiš je da aktivno odlučiš uživati u sebi i svom tijelu. Ono se svakodnevno nosi s izazovima koje pred njega stavljaš, hrani te i njeguje. Biti zahvalna svome tijelu i voljeti ga onakvog kakvo je najljepša je stvar koju možeš napraviti za sebe

Pronašle smo nekoliko Instagram profila žena koje su naučile upravo to i sada žele pomoći i nama da zavolimo sebe i odbacimo ograničenja koje nam je društvo nametnulo.  

  

žena.hr