Kuća i hrana > Gastro
Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda
5.6.2020
Sladoled je jedna od onih slastica koja nam je dostupna tijekom čitave godine, ali nam najviše godi u ljetnim i proljetnim mjesecima kada tražimo osvježenje od sparina i visokih temperatura.
 
Lagani, osvježavajući i kremasti, sladoledi su savršena ljetna poslastica, a danas ih možemo pronaći u gotovo svim kombinacijama okusa, tekstura i boja. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @amateurcraftel


Od bogatih čokoladnih do laganih voćnih, izbor je ogroman, pa svatko može pronaći okus koju mu najbolje odgovara. Ipak, unatoč tome što u odnosu na neke torte ili slastičarske kreme sladoled nije težak desert i relativno je niskokaloričan, on i dalje može sadržavati mnogo šećera, masti i ugljikohidrata koji nam u velikim količinama mogu usporiti metabolizam i dovesti do osjećaja težine u želucu. 

Kupovini, industrijski sladoledi nerijetko su krcati umjetnim zaslađivačima i mastima, a uz dodatke kao što su orašidi, razni preljevi i komadići keksa mogu postati prave kalorijske bombe. Upravo zato bi se trebala okrenuti svojoj kuhinji i jednostavno u vlastitom domu naučiti pripremati odlične kremaste sladolede koji će biti i zdraviji i ukusniji od onih kupovnih. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lindsay (@loveandoliveoil)


Neovisno o tome voliš li više čokoladne ili voćne okuse, donosimo ti pet recepata za sjajan domaći sladoled među kojima ćeš sigurno pronaći jedan po svom ukusu. Priprema je jednostavna i brza, a namirnice većinom jeftine i lako dostupne, pa doista nema razloga zašto bi jela lošije kupovne inačice ovih sjajnih deserata koje možeš i sama uz malo truda pripremiti. 
 

žena.hr