Zdravlje > Koža, kosa i nokti
Znaš li što su AHA i BHA kiseline i kako ih možeš koristiti u rutini njege lica?
30.5.2020
Osim dobre hidratacije i čišćenja lica, korak u beauty rutini koji je ključan za savršenu kožu lica je piling. Pilingom uklanjaš odumrle stanice kože i nečistoće koje bi u suprotnom mogle začepiti tvoje pore i dovesti do nastanka mitesera ili akni. Isto tako uklanjaš površinski sloj kože koji je možda neravnomjerno pigmentiran i tako daješ priliku koži da stvori nove stanice koje će biti ujednačenijeg tona. Piling može biti mehanički ili kemijski, a kao sredstva za kemijski piling koriste se AHA i BHA kiseline
  
AHA i BHA kiseline u kozmetičkom svijetu koriste se, svjesno ili slučajno, tisućama godina. Još je poznata vladarica Egipta Kleopatra kožu njegovala mliječnim kupkama, a danas znamo da se u kiselom mlijeku može pronaći mliječna kiselina koja je odlična za piling kože. Osim mliječne, u kozmetičkim proizvodima nalazi se cijeli niz kiselina koje nam pomažu održati kožu blistavom. Mi smo pronašle nekoliko odličnih proizvoda koji ih sadrže, ali najprije bi bilo dobro da se upoznaš s određenim kiselinama kako bi znala koju odabrati za svoj tip kože.

Važno je napomenuti da je nakon bilo kojeg sredstva za piling potrebno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom jer koža nakon pilinga postaje kratkoročno osjetljiva i više izložena štetnom djelovanju sunca. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?????????? ????? ???????? (@dr_elina_ledeneva) on

 
   

žena.hr