Zabava > Putovanja
Bogatstva Jadrana na dlanu: Pet hrvatskih otočića koje bismo ovog ljeta mogli posjetiti
27.5.2020
Jadranska je obala jedna od najljepših u Europi, ali i svijetu, a mi smo pravi sretnici što živimo u zemlji s toliko raznolikim prirodnim ljepotama. Od slavonskih ravnica, planina, sjenovitih šuma, zagorskih brežuljaka, istarskih vinograda pa sve do raspršenih bajkovitih otočića - Hrvatska ima sve što je potrebno za odličan ljetni odmor. 

S obzirom na pandemiju korona virusa koja je zarobila cijeli svijet i zatvorila granice mnogih država, ovogodišnje će ljeto biti značajno drugačije od prošlih. Nećemo gledati prizore golemih kruzera pred zidinama Dubrovnika niti se žaliti na gužve na ulicama gradova Dalmacije. Iako bi to mogao biti snažan ekonomski udarac za našu ekonomiju, nije sve tako crno, jer ćemo sada konačno moći uživati u neiskvarenim ljepotama Lijepe naše. 

Hrvatska ima više od 1200 otoka i otočića, a mi ti u nastavku donosimo pet ideja za posjet još uvijek relativno neotkrivenim otocima koji nude bijeg od stvarnosti. Divne plaže, plavo more, miris mediteranskog bilja i obilje sunca - može li bolje? Počni stoga planirati svoj godišnji i u obzir svakako uzmi ove naše prijedloge. 
 

žena.hr