Kuća i hrana > Gastro
Ova neodoljiva torta od jagoda gotova u samo pola sata oduševit će te i izgledom i okusom
6.5.2020
Sezona jagoda konačno je počela, pa tako ponovno možemo uživati u ovom slatkom voću neodoljivog okusa i izgleda. Unatoč mnogim bojaznima zbog pandemije korona virusa, dućani su se dobro opskrbili slatkim jagodama, a i OPG-ovi su se organizirali te dostavljaju ove slatke bobice na kućne pragove.
   
S obzirom na to da trenutno niti jedno voće po primamljivosti ne može konkurirati slatkim domaćim jagodama, uvrstila sam ih u svoj jelovnik na sto različitih načina, a pronašla sam i odličan recept za biskvitnu tortu od jagoda koja je gotova u samo pola sata. Ovaj je recept vrlo brz, jeftin i ukusan, pa sam sigurna da ćeš ga raditi više puta nakon što ga jednom isprobaš.


 
Biskvitna torta od jagoda
 
Sastojci:
  • 500 g jagoda
  • 20 dkg brašna
  • 15 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • korica limuna
Priprema:
 
U posudi miksaj jaja, šećer i vanilin šećer. Postupno dodaj brašno pomiješano sa praškom za pecivo i koricu limuna te dobro sjedini. Jagode nareži na kockice i lagano ih kuhačom umiješaj u tijesto. Izlij smjesu u pleh koji si prethodno obložila pek papirom. Stavi peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta. Kolač po želji ukrasi jagodama, šlagom ili drugim bobičastim voćem.
 
+ odlična je kombinacija ako se u ovaj kolač doda i šećer s okusom limuna te malo limunovog soka. Svježina će jače doći do izražaja, a jagode će se i dalje lijepo osjetiti u okusu kolača.  


žena.hr