Ljepota > Koža i tijelo
Čiste kožu i vraćaju sjaj: Ovo su dokazano najbolje maske za lice s glinom
4.4.2020
Glina je postala vrlo tražena u beauty industriji jer ima brojne benefite u njezi kože pa je čest sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda. Sigurno si već čula za razne vrste gline koje pomažu kod brojnih kožnih problema i oboljenja, a najčešće glina dolazi kao glavni sastojak u maskama za lice. S obzirom na svoje snažno pročišćavajuće djelovanje, glina je najpogodnija za njegu masne i nečiste kože.
 
 
Maska za lice trebala bi biti sastavni dio beatuy rutine, a preporučuje se koristiti ju barem jednom tjedno. Ovisno o sastojcima koje sadrže, postoje maske za lice namijenjene različitim tipovima kože. Imaš li masnu kožu sklonu bubuljicama, onda bi trebala koristiti maske za pročišćavanje lica koje u svom sastavu imaju ugljen, glinu, salicilnu kiselinu i slične sastojke koji iz kože izvlače višak masnoće te toksine.
 

via GIPHY

Glina je prirodni sastojak i pomaže izvući toksine iz kože, čisti pore te uklanja višak sebuma. Nakon korištenja proizvoda s glinom, tvoja će koža lica biti mekana i glatka na dodir.
 
Ako se pitaš koje maske s glinom odabrati, onda zaviri u našu fotogaleriju jer ti otkrivamo one koje su dokazano najbolje na tržištu.
 

Foto: Instagram
 
 

žena.hr