Ljepota > Koža i tijelo
Njezine se kreme prodaju svake minute, a šminka osvaja nagrade: Tko je slavna ovisnica o kozmetici koja je promijenila beauty svijet?
21.3.2020
Njezine su kreme među najprodavanijim skincare proizvodima na svijetu, čula si njezino ime milijun puta i na stranicama s kozmetičkim novitetima bezbroj puta istraživala zanimljive beauty proizvode u koje bi voljela investirati, a i dalje nisi posve sigurna tko je Charlotte Tilbury, poduzetnica koja dominira beauty svijetom? Ne brini, zato smo tu mi. 

Charlotte Tilbury je 47-godišnja make-up artistica, osnivačica i direktorica trenutno vjerojatno najpopularnijeg beauty brenda na svijetu koji nosi njezino ime – Charlotte Tilbury Beauty Ltd. Danas je Charlotte milijunašica, inspirativna kreativka i urednica beauty sekcije britanskog Voguea koja je cijeli život znala da ju najviše zanimaju šminka i kozmetika. 

Naime, Charlotte je rođena u Londonu no do 13. je godine živjela s roditeljima na Ibizi gdje je pohađala internat. Nakon što se vratila u London počela je u ranoj tinejdžerskoj dobi eksperimentirati sa šminkom i ubrzo je shvatila da je kozmetika njezina najveća strast. Nakon toga je upisala Glausa Rossi School of Makeup i počela raditi kao make-up artist na brojnim revijama. 

Šminkerske vještine Charlotte Tilbury danas možemo vidjeti u slavnim časopisima poput Voguea, Vanity Faira, Ellea i LOVE-a, a u svojoj je dugoj karijera ova nevjerojatna žena radila s modelima kao što su Kate Moss i Gisele Bundchen, a privatno je šminkala i Amal Clooney kao i mnoge druge slavne face. Charlotte je tijekom godina bila i make up direktorica za brendove Prada, Miu Miu, Cavalli, Lanvin i Chloe, a usko je surađivala i s Tom Fordom kao i Burberryjem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup)


U listopadu 2012. Charlotte je svoje znanje i usluge učinila dostupnijima i „običnim“ ženama i to na način da je pokrenula svoj YouTube kanal na kojem je dijelila savjete o šminkanju i njezi kože. Danas njezin kanal ima više od 760.000 pratitelja. 

Iste te godine, Charlotte je lansirala i svoj beauty brend koji je u svojih 8 godina postojanja postao apsolutni hit. Danas se dućane s kozmetikom Charlotte Tilbury može pronaći u svim luksuznim robnim kućama diljem svijeta, a prva njezina trgovina otvorila se unutar slavnog Selfridgesa u Londonu. 

Za svoje je skincare proizvode Charlotte dobila više od 250 nagrada, a mi smo ti upravo zbog toga izdvojile pet proizvoda za njegu kože s potpisom ove nevjerojatne žene, a koje bismo i mi same itekako voljele imati u našoj kozmetičkoj torbici. 
 

žena.hr