Zdravlje > Ostalo na temu zdravlja
Vlasnici Louis Vuittona umjesto luksuznih parfema od sada će proizvoditi - dezinficijens za ruke
16.3.2020
Francuska grupacija LVMH znana je po tome što se radi o vlasnicima luksuznih marki, među ostalima i Louis Vuittona, a iako je do sada bila svijetu znana po luksuznim, vrlo skupim dizajnerskim proizvodima, život u doba korona virusa očito je djelovao i na direktore ovog koncerna i natjerao ih da promijene svoje prioritete. 

Tako će koncern koji posjeduje marke Louis Vuitton, Christian Dior i Givenchy od sada svoju parfemsku proizvodnju preusmjeriti u proizvodnju dezinficijensa za ruke. U tvornicama koje su do danas proizvodile skupe kreme, kozmetiku i mirisne parfeme sada će se sve podvrgnuti naporima da se smanji širenje smrtonosnog korona virusa. 

Odluka stupa na snagu 16. ožujka, a uprava LVMH-a je izjavila kako to čine kako bi pomogli Francuskoj u nošenju sa smrtonosnim virusom i kako bi prekinuli nestašicu dezinfekcijskih sredstava koja su od vitalne važnosti za smanjenje širenja virusa. Dezinficijens za ruke s potpisom LVMH-a tako će se besplatno dijeliti po zdravstvenim institucijama i ambulantana diljem Francuske, a očekuje se da će se u kratkom roku od samo 7 dana uspijeti proizvesti oko 12 tona dezinfekcijskog gela za ruke. 

Podsjetimo, Francuska je zatvorila sve svoje restorane, kafiće i modne trgovine kako bi smanjila opasnost širenja virusa među stanovništvom, a s obzirom da je virus oduzeo već 120 ljudi samo u toj zemlji, potez LVMH-a iznimno je velik doprinos krizi u kojoj se ova europska država našla zbog svjetske pandemije covida-19. 
 

žena.hr