Kuća i hrana > Čišćenje i organizacija
Isprobaj trikove s interneta koji mogu pomoći da tvoji ručnici ostanu mekani
20.10.2019
Nakon velikog broja korištenja, tvoji ručnici gube onu mekoću koju imaju kad ih tek nabaviš. No, umjesto da stalno kupuješ nove i novac iz buđeta trošiš na to mi ti donosimo trikove s interneta koji mogu pomoći da tvoji ručnici budu mekani kao i prvoga dana. 

Prvo što uništava tvoje ručnike su ostaci deterdženta. Stavljanje manje praška u tvoju perilicu učinit će tvoje ručnike mekšima, ali ne kao prvog dana. Pranje isključivo s vrućom vodom se preporuča za održavanje ručnika, ali to ipak nije dovoljno.

Donosimo ti nekoliko savjeta s interneta koje možeš isprobati i vidjeti hoće li uspjeti tvojim ručnicima vratiti mekoću.  
 


(FOTO: Pixabay)
 

Dodaj sodu bikarbonu

Za mekoću svojih ručnika, u perilici pomješaj pola šalice sode bikarbone zajedno s uobičajenom dozom deterdženta. Soda prirodno uklanja neugodne mirise i plijesni koje se skupljaju na ručniku koji ostaje vlažan nakon brisanja. 

Ručnici bi nakon ovog pranja trebali biti deblji i i bujniji, ali neće u potpunosti ukloniti oštrine. Nije baš idealno rješenje, ali zato postoje druge opcije. 


(FOTO: Pixabay)
 

Ubaci tenisku lopticu u mašinu tijekom pranja

Ukoliko u kući imaš čistu i neiskorištenu tenisku lopticu, ubaci je u perilicu rublja zajedno s ručnicima. Dok se odbija od ručnik tijekom pranja trebala bi ukloniti grudice i povećati mekoću. 

Ne primjeti se nakon prvog pranja prevelika razlika i ručnici se i dalje mogu koristiti kao i oštri piling. 


(FOTO: Pixabay)
 

Koristi bijeli ocat za pranje 

Omekšivači zapravo sadrže brojna ulja i druge sastojke koji ih čine manje upijajućim. Umjesto toga, u odjeljak za omekšivač ulij šalicu destiliranog bijelog ocata koji bi trebao ukloniti bakterije i omekšati tvoje ručnike. Ne koristi nikakav deterdžent ni prašak. 

Ručnici bi nakon ovog pranja trebali biti primjetno mekši i izgledati znatno novije. Trebali bi imati glatku teksturu, nalik na antilop. Ovaj trik je svakako pobjednički. (FOTO: Pixabay)


Neki stručnjaci predlažu da se trikovi kombiniraju, na primjer da se u deterdžent doda soda bikarbona, a umjesto omekšivača koristi bijeli ocat za bolji učinak. No, strah ih je jedino da ne bi došlo do kvara perilice zbog korištenja sredstava koja nisu predviđenja za stroj. 

Ako baš želiš potpunu mekoću prvo "na ruke" operi ručnike u vrućoj vodi i sodi bikarboni, a onda ih ubaci u perilicu u koju ćeš uliti samo bijeli ocat. 
 

žena.hr