Zabava > Putovanja
6 najljepših europskih gradova na jezeru koje moraš posjetiti bar jednom u životu
10.10.2019
Ne moraš pobjeći na more kako bi uživala u prekrasnim i umirujućim pogledima na vodu i plaže. Bijeg na jezero može biti jednako uzbudljiv i romantičan, ako ne i uzbudljiviji i romantičniji od mora. 
Samo pomisli: Mirna voda, pitoreskna sela s bogatom poviješću i najčešće - nevjerojatne planine koje ih okružuju.

Ono najbolje, svi ti gradići s jezerom izgledaju čarobno u bilo koje doba godine, a ako razmišljaš o zimskom odmoru za dušu i tijelo - pronašle smo savršena europska mjesta u našoj blizini:

Ohrid, Makedonija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Harrison (@markharrison4) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macedonia ???? (@the_pearl_of_macedonia) on


Ohridsko jezero jedno je od najdubljih i najstarijih jezera u Europi i već stoljećima predstavlja idealno mjesto za odmor. Ovaj makedonski biser nalazi se na sjeveroistočnoj obali Ohridskog jezera, a turiste privlači svojom ljepotom, prirodnim okružjem i brojnim povijesnim spomenicima.

Hallstatt, Austrija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Must Do Travels (@mustdotravels) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BEST Halstatt (@besthalstatt) onGradić Hallstatt na obali istoimenog jezera Hallstatt izgleda kao da je iz bajke. Maleno šarmantno selo, alpske kuće iz 16. stoljeća i barokne crkve, prolivaju se niz padinu do vodenog ruba s kojeg se strmi šumoviti brežuljci uzdižu u oblake. 

Područje je poznato po najstarijem rudniku soli na svijetu, kao i po svojim živopisnim stazama koje izgledaju jednako čarobno u toplijim i hladnijim mjesecima. Zima je posebno privlačno vrijeme za posjetiti ovo jezero jer je Hallstatt često prekriven snježnim pokrivačem, a šarmantna božićna tržnica preuzima glavni trg.

Bled, Slovenija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PolarPro® | Camera Filters (@polarpro) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bled, Slovenia (@bledslovenia) on


Bledsko jezero puno je više od fotografija iz snova. Ovdje ćeš pronaći i povijest i avanturu u jednom paketu. Uz prekrasne Julijske Alpe, kobaltno-plavo jezero oduševljava svojom mirnoćom i zrcalnim prizorima, a možeš se uputiti čamcem na središnji otočić i vidjeti crkvu iz 15. stoljeća, ali i uživati u nevjerojatnom pogledu na jezero s brda i dvorca iz 11. stoljeća.

Annecy, Francuska

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????hello_france (@hello_france) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ça se passe à Annecy (@cspaoff_annecy) on


Sa zadivljujućim alpskim pogledom koji uokviruje njegovo poznato jezero, Annecy je elegantna prijestolnica francuske regije Haute-Savoie. Francuski gradić smješten je na sjevernim obvalama istoimenog jezera, a već godinama je poznat kao savršena vikend destinacija

Jezero Como, Italija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Daily Traveller (@the_daily_traveller) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Rivière (@ariviere) on


Nijedan popis europskih gradova na jezerune bi bio potpun bez spominjanja jezera Como, glamuroznog aristokratskog mjesta u talijanskoj regiji Lombardija koje je obožavano među najvećim svjetskim zvjezdama poput Clooneyja ili Madonne.

Među brojnim selima uz obalu, Cernobbio je jedno od najslikovitijih, sa povijesnim kućama koje krase prekrasna šetnica uz jezero i mali, ali lijepi vrt zvan Il Giardino Della Valle

Morcote, Švicarska

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ticino Turismo (@ticinoturismo) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ticino Turismo (@ticinoturismo) on


Usred slikovitih brežuljaka na južnim obalama jezera Lugano, Morcote je jedno od najljepših sela u Švicarskoj. Šarmantne uske ulice i drevne građevine te romantični botanički vrtovi Scherrer oduševit će te svojom nestvarnom pojavom. 

Koje od ovih čarobnih mjesta bi voljela posjetiti? Piši nam u komentarima. 

žena.hr