Zabava > Putovanja
Potvrdila znanost: Parovi koji zajedno putuju imaju bolji seks, ali i dublju povezanost
18.9.2019
Umjesto kupovanja klasičnog poklona za sljedeću godišnjicu veze, braka ili Valentinovo, radije razmisli o planiranju putovanja za sebe i svog dragog.

Naime, prema nedavnom istraživanju koje je provela američka turistička agencija Travelocity, 56 posto parova slaže se da je putovanje važno za zadržavanje iskre u vezi - ali također treba istaknuti kako čak 31 posto parova nikada nije bilo na romantičnom putovanju, odnosno putovanju samo s partnerom. 

A za one kojima je potrebno malo više motivacije: Istraživanje također tvrdi da da parovi koji putuju zajedno imaju bolji seksualni život od onih koji preferiraju ostati kod kuće. A tu je i čitav niz studija koje potvrđuju da zajedničko doživljavanje novih stvari može pomoći u produbljivanju odnosa.
 
(Foto: Pexels)

"Ono što smo dugo znali anegdotski, sada dokazujemo autoritativnim istraživanjima: putovanja pozitivno utječu na odnose", rekao je Roger Dow, predsjednik i izvršni direktor U.S. Travel Association.

"Parovi koji barem jednom godišnje odvoje vrijeme za putovanje udvoje, pokazali su sretnije i zdravije odnose u usporedbi s onima koji ne putuju", dodala je Pam Loeb, jedna od autorica istraživanja. 
 


 

žena.hr