Ljepota > Frizura
I tvojoj kosi je potrebna krema za sunčanje - evo naših favorita
1.8.2019
Nikada te nećemo prestati upozoravati koliko je bitno nanositi kremu za sunčanje svaki dan. No, ono što možda nisi znala je da nanošenje zaštitne kreme ne treba stati kod korijena kose. Tvoje tjeme i kosa su također podvrgnuti velikom riziku od oštećenja

Kosa je, poput kože, tijekom ljeta izložena mnogim okolišnim faktorima kao što su UV-zračenje, znojenje vlasišta, kemikalije iz kozmetike itd. Kemikalije iz kozmetike mogu biti posebno štetne, u kombinaciji sa znojem mogu uzrokovati iritaciju vlasišta. Sol, sunce i vjetar dodatno oštećuju tvoju kosu i daju joj efekt "slame".

Antioksidansi i biljna ulja zaista mogu pomoći zaštiti tvog tjemena i kose. Ulje od suncokreta može učiniti čuda za tvoju kosu zbog svojih masnih kiselina koje sprječavaju isušivanje kose. 

Osim šešira i marame, postoje i drugi proizvodi koji mogu blokirati negativne UV zrake i zaštititi tvoju kosu. Donosimo ti popis najpopularnijih proizvoda koji će se pobrinuti da tvoja kosa ostane sjajna i hidratizirana bez obzira na sol, sunce i more.

 

žena.hr