Moda > Trendovi
H&M proljetna kolekcija 2010.
25.1.2010
Iako je ovih dana vani oblačno i hladno imamo se čemu veseliti, jer što se mode tiče ovog proljeća mnogo dizajnera se odlučilo za vedre boje i cvjetne razigrane uzorke. Među njima je i modni div H&M koji je za nadolazeću sezonu pripremio „Proljetni vrt“ kolekciju.

Romantični, egzotični, glamurozni ili apstraktni, cvjetni uzorci ovog proljeća u vašu garderobu donose „injekciju“ kreativnosti i ljubavi prema modi. Cvjetni „look“  nadahnjuju zeleni vrtovi, suncem obasjani krajolici i hipijevski „flower-power“ slogan sedamdesetih.

         


Vedra cvjetna moda ovog proljeća će oživiti vašu garderobu i dati vam moderan izgled bez obzira na vaš osobni stil. U kolekciji su ženstvene haljine od šifona s cvjetnim printom izrađene od recikliranog poliestera, „haljinice-pregače“ nabranih rukava s uzorkom romantičnih ruža i nabrane prošite haljine iz organskog pamuka s etno cvjetnim detaljima. Tu su i topovi iz organskog pamuka sa sitnim cvjetnim uzorkom i prozračni top od šifona izrađen od recikliranog poliestera koji se može kombinirati s kratkim hlačama od organskog pamuka ili lana.


               


Sva odjeća u kolekciji romantični vrt izrađena je od prirodnih, organskih tkanina i recikliranog materijala (polietilenskih (PET) boca i tekstilnih otpadaka). H&M nije nov u korištenju prirodnih materijala i veoma su ekološki osviješteni, organski pamuk su počeli koristiti već 2004. godine, a u zadnje tri godine povećali su količinu organskog pamuka koji koriste s 30 na 30.000 tona.


          

Prirodni materijali koje H&M koristi:

Organski pamuk - pamuk uzgojen bez po prirodu štetnih kemikalija, odnosno korištenjem samo prirodnih gnojiva.

Organski lan
– tkanina napravljena od biljnih vlakana uzgojenih bez pesticida i ikakvih toksina.

Reciklirani poliester - poliester napravljen od PET boca i tekstilnog otpada.

Tencel tkanina – tkanina rađena od sitnih niti prirodnih celuloznih vlakana. Svilenkast i prozračni materijal izdržljiviji od pamuka. Glavne karakteristike ove tkanine su otpornost na habanje maksimalna prozračnost zahvaljujući mnogobrojnim sićušnim porama i izvrsna sposobnost upijanja velike količine vlage.

         


               


        žena.hr