Zdravlje > Zdrava hrana
Želiš li smršavjeti, ovu hranu trebaš jesti svaki dan
3.5.2019
Gubitak težine zahtijeva pažljivo razmatranje tvoje prehrane i najvjerojatnije izbacivanje određenih namirnica iz prehrane. 

Izbacivanje šećerasokova, gaziranih pića, procesuirane hrane i rafiniranih ugljikohidrata poput čipsa i kolača prvi je mudri korak.

Mnogi ljudi posegnu za ugljikohidratima kada žele nešto prigricnuti, pretpostavljajući da će ih teža hrana lakše zadovoljiti i brže zasititi. Međutim, problem s rafiniranim ugljikohidratima je u tome što su često puni šećera i upravo tu se krije onaj početni osjećaj zasitnosti koji za sat vremena ili dva nestaje i počinje žudnja za dodatnim šećerom

Jedna od najboljih namirnica za ubrzavanje metabolizma koju možeš jesti svaki dan - i koja će poslužiti kao izvrsna zamjena za ugljikohidrate - je badem
 

(Foto: Pexels)

Bademi su bogati proteinima, dobrim mastima, vitaminima i mineralima. I unatoč njihovoj maloj veličini, zapravo su puno više zasitni nego što misliš. 

Jedna porcija badema, što je oko 23 badema ili 1/4 šalice - sadrži 162 kalorije, 15 g nezasićenih masnoća (što je dobro za tvoje srce), 6 g proteina, kalcij, željezo, magnezij i vitamin B-6.

Kontroliranje porcija ključno je kada su u pitanju bademi kao rješenje za gubitak težine. Šaka badema na dan je sve što trebaš kako bi dodala ključne nuutrijente svojoj prehrani, a koji održavaju tvoje zdravlje, potiču metabolizam i olakšavaju rast i razvoj mišića tijekom tjelovježbe. Što više mišića imaš - to ćeš više masnoće sagorjeti. 

Ne postoji krivi način za dodavanje badema u svoju svakodnevnu prehranu. Možeš ih samo grickati, dodati u doručak poput zobenih pahuljica ili grisa, u grčki jogurt zajedno s voćem, a idu sjajno i s piletinom

Još jedna sjajna poslastica je maslac od badema koji također možeš dodati u doručak ili ga zajedno s voćem iskoristiti za zdravi desert.

Pogledaj kako ga napraviti kod kuće:

 

žena.hr