Poslovni kutak > Ostalo
Super vježbe koje možeš odraditi i na poslu
5.4.2019
Ako dobar dio dana provodiš sjedeći za radnim stolom, onda je ovo nešto za tebe. Svi znamo kako sjedilački način života ima veoma negativan utjecaj na naše zdravlje.

Loša cirkulacija, bolovi u leđima i ramenima samo su neki od problema s kojima se suočavaju osobe koje puno sjede. Ali i tom problemu se da doskočiti! Ima dosta vježba koje se mogu odraditi iz sjedećeg položaja.

Ovo su neke od njih, a pogledaj i neke od video tutorijala koje smo odabrali za tebe:

Za mišiće potkoljenice - listove

Dok sjediš podigni noge na vrhove nožnih prstiju i zategni mišiće. Zadrži tako deset sekundi, a zatim ponovi osam puta

Stisni guzove

Ljepota ove vježbe je što sjediš i nitko niti ne zna da ti potajno vježbaš. Za guzu od čelika, stisni i zategni mišiće stražnjice (toliko da se izgleda kao da si se podigla na stolici) i zadrži deset sekundi. Napravi pet setova od osam ponavljanja

Rotacije gležnja

Ova vježba može ojačati fleksibilnost tvojih gležnjeva i smanjiti vjerojatnost od uganuća. Pet sekundi okreći gležnjeve u jednom smjeru. Napravi pet setova od po osam ponavljanja u svakom smjeru.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NIIX (@niix.fit) on


Istezanje ruku

Mnoge vježbe ruku mogu se izvesti dok sjediš za stolom. Istegni mišiće desne ruke tako da dosegneš što je više moguće ulijevo, i istovremeno u laktu pritisni lijevom rukom da se još jače istegneš. Napravi osam ponavljanja prije nego što prijeđeš na lijevu ruku.

Rotacija u struku

Ojačaj svoju jezgru rotirajući se u struku dok sjediš. Zarotiraj se što je više moguće ulijevo i zadrži taj položaj pet sekundi, a zatim ponovi u desno. Uhvati naslon stolca rukama za dodatnu potporu. Napravi pet setova od pet sekundi na svakoj strani.

Trbušnjaci

Za ovu vježbu treba ti stolac koji nije na kotačima. Pomakni se do ruba stolice i nasloni se na naslon sjedala. Zatim podignite ispružene noge nekoliko centimetara iznad zemlje i podigni leđa nekoliko centimetara od naslona. Osjeti kako te "peče"u trbušnim mišićima i zadrži taj položaj deset sekundi. Napravi osam ponavljanja po 10 sekundi.

Podizanje nogu
Počevši s oba stopala na podu, podigni noge, počevši prvo s desnom nogom, a zatim lijevom. Podigni svaku nogu dok ne dodirne radni stol. Napravi deset setova od osam ponavljanja.

Isprobaj i ove tutorijale za vježbanje na stolici i u uredu:
 


 

žena.hr