Ljubav i sex > Ljubav i brak
Prekinula si s dečkom? Ovo su pitanja koja si moraš postaviti
4.4.2019
Ljubavni prekidi dio su života. Koliko god teški i bolni bili, sa životom treba nastaviti.
 
Ponekad nekoga prestanemo voljeti ili nam se životni putevi jednostavno raziđu. U težim situacijama, partner nas povrijedi. Postoji mnogo vrsta ljubavi - intenzivnije i manje intenzivne. O kakvom god da je odnosu riječ, prekidi bole i ponekad ih je teško preboljeti.Važno je nakon prekida sebi dati dovoljno vremena za oporavak, a postoje i određena pitanja i nedoumice koje moramo razriješiti sami sa sobom. Uzmi si vremena za tugovanje, osjeti bol, priušti si čokoladu, shopping i nemoj biti previše gruba prema sebi.

No što kad stigne trenutak da se krene dalje? Kako da iskoristiš to bolno iskustvo za bolju budućnost?  Pitanja o tome što je pošlo po zlu, kao i ona što je bilo u redu mogu ti otvoriti oči i naučiti te važnim lekcijama za budućnost. U posljednje vrijeme postaje sve popularniji jedan novi koncept terapije - savjetovanje s psihoterapeutom nakon prekida. Osim što ti stručna osoba može pomoći da shvatiš što je u odnosu bilo loše, ovaj proces doprinosi i tome da bolje upoznaš samu sebe i vlastite potrebe.
 
Prema psiholozima, sedam je pitanja koja bi svatko trebao postaviti sebi nakon prekida s partnerom. U nastavku otkrivamo o čemu je riječ.
 
 

žena.hr