Ljepota > Šminka
Najbolji makeup za jutro nakon neprospavane noći
30.11.2009
Svakome od nas zna se dogoditi pokoja neprospavana noć iz raznih razloga. Manjak sna iznimno je loš za zdravlje, a itekako utječe i na naš fizički izgled. Umor i iscrpljenost najprije će se vidjeti na vašem licu. Naotečenost, podočnjaci, blijedost, crvene oči... samo su neki od simptoma. Kako biste barem prividno izgledali “normalno”, kao da ste odspavali najmanje sedam sati, i sakrili efekte burne noći morate znati što napraviti. Tu vam mi uskačemo u pomoć.  

Za početak u zamrzivač stavite dva kolutića svježeg krastavca. Nakon toga umijte hladnom vodom kako biste osvježili lice, ali i pokrenuli cirkulaciju. Upotrijebite piling za lice kako biste uklonili odumrle stanice zbog kojih vam koža može izgledati lošije. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu koja će pomoći koži da ponovo stekne svoju vitalnost.

 Uzmite krastavce i stavite ih nakratko na oči kako biste se riješili naotečenosti kapaka. U oči nakapajte kapljice protiv crvenila. Stavite korektor na podočnjake, a na ostatak lica nanesite lagani tekući puder. Želite da vam prekrije nesavršenost kože, ali ako je ikad situacija da ne pretjerujete s puderom, onda je to ova  jer ne želite da privlači dodatnu pažnju na lice.

Crvenilo očiju

“Krvave” oči možete neutralizirati čak i bez kapljica za oči. Njih ćete najbolje neutralizirati sjenilima zlatne ili svjetlo smeđe nijanse za tamniju put, dok se svjetlijima preporučaju sjenila sa plavim podtonovima (primjerice blago plava ili siva). U oba slučaja izbjegavajte intenzivne boje i stavite samo malu količinu sjenila.

Cilj je da istaknete oči, ali da opet ne privlačite previše pažnje na njih. U širokom luku izbjegavajte ružičaste, crvene i ljubičaste nijanse sjenila. U oba slučaja koristite crnu maskaru kako bi bila u kontrastu s bjelinom i smanjila efekt crvenila oka.

Podočnjaci

Nikako nemojte u želji da što bolje prekrijete podočnjake pretjerati s količinom korektora i pudera, jer ćete tako izgledati još gore nego da ih djelomično prekrijete. Kako biste umanjili vidljivost podočnjaka – ono što želite je istaknuti sjenu duž kosti ispod obrva kako biste pažnju odvukli s donjih trepavica.

Isto tako tuš za oči ili olovku nanesite samo na gornji kapak. Izbjegavajte sjenila u boji breskve, ljubičaste nijanse i tamna sjenila. Koristite smeđe-crnu maskaru i to obavezno samo na gornje trepavice. Što su tamnije vaše donje trepavice, to će tamnije djelovati i vaši podočnjaci. Uvijte trepavice kako bi bacale sjenu na gornji kapak i nanesite još jedan sloj maskare kako bi se još jače “otvorio” pogled.žena.hr