Ljepota > Koža i tijelo
Suha koža?
13.11.2009
Suhoća kože može biti posljedica jednog ili više čimbenika: genetska predispozicija, često ili pretjerano izlaganje suncu, vanjski čimbenici (hladnoća, vjetar, centralno grijanje), starenje, atopijski ekcemi i razne dermatoze. Na nivou epidermisa, uzrok suhoće kože je pomanjkanje međustaničnih lipida što uzrokuje pomanjkanje vode (TEWL – transepidermal water loss). Zaštita i pravilna njega suhe kože posebno je važna u hladnim zimskim mjesecima.

Normalna koža ima hidrolipidni sloj popunjen i neoštećen, čime štiti kožu i sprečava prekomjeran gubitak vode. Kožne stanice dobro su povezane međustaničnim lipidima, što osigurava koheziju zaštitne pregrade. Koža tako temeljito obavlja svoju funkciju zaštitne pregrade, elastična je i omogućuje osjećaj ugode.

Suha koža, zbog pomanjkanja međustaničnih lipida ima ozljeđenu zaštitnu pregradu na površini kože. Zaštitni hidrolipidni sloj je ozljeđen i zbog različitih vanjskih faktora, kao što su hladnoća, sunce i sapun. Stanice kože nisu dovoljno jako međusobno povezane zbog čega dolazi do: pukotina u zaštitnoj pregradi, čime koža postaje još otvorenija prema štetnim vanjskim utjecajima, prekomjernog gubitka vode te osjećaja neugode na koži: ona postaje hrapava i javlja se osjećaj zatezanja, radi čega treba učinkovitu i prilagođenu njegu.

Više informacija o suhoj i vrlo suhoj koži tijela te problemu atopijskog dermatitisa kao i savjete dermatologa i svjedočanstva pacijenta od sada možete pronaći na našoj web stranici www.lipikar.com.hr.

Kao odgovor na potrebe svih tipova suhe i vrlo suhe kože tijela, La Roche-Posay nudi potpunu liniju za pranje i njegu tijela za djecu i odrasle – LIPIKAR i ISO-UREA.
 • LIPIKAR EMOLLIENT – Svakodnevna njega za suhu kožu tijela preporučena od strane dermatologa.
  Zbog jedinstvene formule obogaćene lipidima iz karite maslaca, LIPIKAR EMOLLIENT trenutačno dubinski obnavlja suhu kožu te joj vraća elastičnost i osjećaj ugode. Bogato mlijeko se lako upija u kožu i ne ostavlja masni film. Klinički dokazana visoka tolerancija ne ozljeđuje osjetljivu suhu kožu i ponovo uspostavlja normalnu vlažnost kože.
  Vjernim potrošačima La Roche-Posay ove zime daruje 200 ml LIPIKAR EMOLLIENT njege na poklon kako bi svakom potrošaču podario osjećaj meke i prekrasne kože svaki dan, iz dana u dan...

 • LIPIKAR BAUME AP– Balzam za tijelo, koji koži vraća lipide te djeluje protiv iritacije i svrbeži. Primjeren je za vrlo suhu i atopiji sklonu kožu beba, djece i odraslih.
  Od sada i u promotivnom 400 ml pakiranju! VEĆE PAKIRANJE. PRIVLAČNA CIJENA.

 • ISO-UREA – Mlijeko za tijelo koje izglađuje i vlaži kožu s 5% ureje i 10% karite maslaca.
  Od sada i u promotivnom 400 ml pakiranju! VEĆE PAKIRANJE. PRIVLAČNA CIJENA.

 • LIPIKAR SYNDET – Kremni gel za pranje vrlo suhe kože tijela.

 • LIPIKAR HUILE – Ulje za pranje tijela koje koži vraća lipide te djeluje protiv iritacije.

 • LIPIKAR SURGRAS – Kruti sindet obogaćen lipidima za suhu kožu tijela.

 • LIPIKAR XERAND – Krema za obnovu suhe kože ruku.

Za njegu suhe i vrlo suhe kože lica La Roche-Posay nudi 3 proizvoda:
 • NUTRITIC  s 5% Biolipida – Njega za vrlo suhu kožu lica.
 • NUTRITIC s 2,5% Biolipida – Njega za suhu kožu lica.
 • NUTRITIC Levres – Njega za suhe usne.
 

žena.hr