Kuća i hrana > Gastro
Namirnica u fokusu: Recepti s porilukom koje moraš probati
2.2.2019
Jedna od namirnica koja je izuzetno popularna u ovo zimsko vrijeme je svakako poriluk od kojeg se mogu spraviti mnoga ukusna jela.
 
Poriluk je u Europi poznat već tisućljećima, a obiluje mnogobrojnim hranjivim sastojcima te vitaminima i mineralima. Dobar je izvor mangana, vitamina C i B6, željeza, magnezija i kalcija.
 
Potiče čišćenje crijeva i pomaže u radu mnogobrojnih organa te uravnotežuje razinu šećera u krvi. Najbolje je kupovati svjež i organski uzgojen poriluk, a prilikom kupnje valja obratiti pažnju na boju listova koji bi trebali biti zdrave tamnozelene boje. Nakon kupnje, u hladnjaku se može čuvati i do tjedan dana.

 
Vrlo je jednostavan za pripremu, a preporuča se da što kraće kuhanje kako bi zadržao svoje hranjive tvari. S porilukom postoje uistinu mnoga fina jela, a najbolje se slaže s juhama, varivima, složencima, itd.
 
Pronašli smo nekoliko jako finih recepata koje vrijedi isprobati, a donosimo ti ih u nastavku.

žena.hr