Fitness i dijeta > Vježbanje
Nemate vremena za vježbanje? Ove super efikasne vježbe s utezima možete odraditi za samo 5 minuta!
26.1.2019
Ako vam danas ponestaje vremena za vježbanje, vjerojatno biste ga trebali preskočiti, zar ne? Pogrešno! Možete iskoristiti prednosti vježbanja i za  samo pet minuta. Točno ste pročitali: pet minuta. Još ste uvijek skeptični? Nastavite čitati kako biste saznali više o tome kako "mikro-vježbanje" može poboljšati vaše zdravlje i ojačati vaše tijelo.

Moguće je da nikada niste razmišljali trebate li vježbati samo pet minuta... Niti se ne isplati jer je to premalo vremena da bi bilo ikakve koristi, zar ne?  Zapravo ne. Studija sa Sveučilišta u Utahu dokazala je kako se svaka aktivnost u toku dana zbraja u  kompletnu sliku - pa i svaka minuta žustrih kretnji u danu može imati značajan utjecaj na zdravlje.

Žene koje su uključile kratke aktivnosti visokog intenziteta u svakodnevni život imale su pad indeksa tjelesne mase (BMI) u usporedbi s onima koje to nisu činile. Muškarci su imali slične rezultate. Sagorijevanje kalorija tijekom ovih kratkih, ali intenzivnih sesija vježbanja pomoglo je ženama da izgube oko pola kilograma više od svojih neaktivnih kolegica iz istraživanja. Vjerojatnost za pretilost se također smanjila i za muškarce i za žene koji su radili brzinske vježbe u toku dana. Ključ je pojačati razinu intenziteta onoga što radite, umjesto da se fokusirate na vrijeme, odnosno duljinu vremena koliko vježbate.
 

žena.hr