Ljepota > Šminka
Make up ideje koje će istaknuti smeđe oči
26.7.2018
Smeđe oči su prepoznatljive kao tamne, zavodljive i misteriozne, a divno izgledaju uz gotovo sve nijanse i sve tipove šminke. Ipak, vizažisti ističu da smeđim očima najviše odgovara smaragdno zelena i tamno ljubičasta nijansa, te sve vrste zemljanih nijansi. Svjetlije nijanse sjenila smeđim će očima podariti nježniji i prirodniji izgled, a tamne nijanse pružaju dozu glamura i senzualne zavodljivosti.

Porazgovarali smo s make up artisticom, Klaudijom Kelemović, čije make up lookove možete pogledati na njenom Instagram profilu https://www.instagram.com/clo_up/. Klaudija je naglasila da si djevojke sa smeđim očima mogu priuštiti puno različitih nijansi kada je u pitanju sjenilo, počevši od zlatne boje koja savršeno pristaje uz njih, pa sve do zelenih tonova koji odlično ističu smeđu boju. Također je naglasila da zaljubljenice u malo drugačiji make up mogu koristiti i plavu i žutu boju, a uz sjenila mogu koristiti i tuševe u bojama jer pomoću njih mogu postići još efektniji izgled.

Klaudija je otkrila i činjenicu da će žene sa smeđom bojom očiju teško odabrati boju koja im ne pristaje. S druge strane, ističe da je puno važnije pratiti oblik očiju i koji se od osobe do osobe puno razlikuje, kao i ne pretjerivati sa naglašavanjem kako se ne bi postigao kontra-efekt.

Osim na sjenilo, pozornost biste trebali obratiti i na rumenilo i boju ruževa. Iako vam se možda čini logično da će zemljane i nude nijanse idealno odgovarati vašem izgledu, pokušajte ipak koristiti nježne ružičaste nijanse rumenila, a ruževe u jarkim bojama. Boja ciklame ili tamno crvene ruže divno će naglasiti vaše tamne oči i kosu, a ako imate i preplanulu put, možete se poigrati čak i sa brončanim, zlaćanim nijansama koje će vas pretvoriti u pravu zavodnicu i podariti vam dozu glamura.
 

žena.hr