Fitness i dijeta > Težina i tijelo
Odlični trikovi za poticanje metabolizma
24.6.2018
Metabolizam je proces koji se odvija u ljudskom organizmu i kojim naše tijelo sve ono što unosimo pretvara u energiju. Tijekom tog procesa kalorije iz hrane i pića u kombinaciji sa kisikom oslobađaju energiju koja nam je potrebna za normalno funkcioniranje u svakodnevnom životu.
 
Kod nekih je ljudi metabolizam brži, a kod nekih sporiji. Ipak, metabolizam ovisi o mnogim čimbenicima te je sklon varijaciji. Na svu sreću, možemo ga donekle kontrolirati i ubrzati. Ubrzavanje metabolizma osobito ja važno onima koji se bore s viškom kilograma.
 
Neki od čimbenika koji mogu utjecati na metabolizam ljudskog tijela su mišićna masa, učestalost obroka, genetsko nasljeđe, razina stresa, prehrana i razina tjelesne aktivnosti. Osim toga, bitno je napomenuti i da se metabolizam usporava kako starimo. Na sreću, čak i ako primjetite da vam se metabolizam usporio, možete ga 'oživiti'.
 
Želite li smršavjeti, trebali biste se upoznati s načinima koji vam mogu pomoću da ubrzate svoj metabolizam. Više o tome, pročitajte u nastavku...

Foto: Unsplash

žena.hr