Zdravlje > Zdrava hrana
Poznati pozivaju na ZeGeVege festival
16.9.2009
Prijatelji životinja danas su na Trgu bana Jelačića uz Ivu Šulentić i Idu Prester građanima dijelili veganske muffine, kokos kuglice i čokoladne kocke te ih pozivali na ZeGeVege festival održivog življenja koji će se održati u petak 18. rujna na Trgu bana Jelačića od 10 do 22 sata. Na ZeGeVege festivalu počinje i Vege izazov za koji se građani već sada mogu prijaviti.
 
ZeGeVege će u 10 sati otvoriti gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a festival je od Ureda predsjednika također dobio pismenu potporu kao značajnog događaja s ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju zdravog i ekološki prihvatljivog načina življenja. Pokrovitelj ZeGeVege festivala je Grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
 
Na ZeGeVege festivalu će biti brojni izlagači zdrave hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama kao i proizvođači ekoloških proizvoda te udruge. Građani će u restoranu moći kušati ukusna veganska jela po promotivnim cijenama, a organizirano je i besplatno šminkanje, radionice za djecu, izložbe te video projekcija.
 
Cijelodnevni program upotpunit će razni izvođači alternativne i popularne glazbe kao što su Luka Nižetić, Meritas, Jelena Radan, Ivana Radovniković i grupe Fini sapuni i Dženeration 81, a u pridružit će im se i Tamara Loos i Zlata Muck.
 
Dopisi o ZeGeVege festivalu i fotografije s današnje najave nalaze se u privitku.
 
Program i više o ZeGeVege festivalu može se naći na www.zegevege.com.

žena.hr