Zabava > Putovanja
Obilje dobroga u Termama 3000
24.11.2017
Terme 3000 – Moravske Toplice danas bilježe tradiciju crpljenja termomineralne vode dugu više od pedeset godina, čak 5000 kvadratnih metara vodenih površina, 28 vanjskih i unutarnjih bazena, tri hotela, apartmansko naselje, bungalove i kamp, zdravstvene usluge, dva wellness centra, velik vodeni park, golf-igralište i bezbroj zadovoljnih gostiju, koji se u toplice uvijek rado vraćaju. 

Crna termomineralna voda iz Moravskih Toplica već je 1964. godine proglašena prirodnim ljekovitim sredstvom. Na izvorima dubine između 1175 i 1467 metara ima 72 stupnja Celzijeva, mutna je, slana i blago miriše po nafti. Najtoplija je termomineralna voda u Sloveniji i jedinstvena ne samo u Europi nego i u svjetskim razmjerima, jer samo rijetke takve termalne vode na izvoru postižu tako visoke temperature. Upravo je zbog svoje topline „crno zlato“ iz Moravskih Toplica još dragocjenije.

Obilje doživljaja: Čarobni krajolik uz Muru. Gdje se zaustavlja vrijeme. Gdje se protežu beskrajna polja i livade. Gdje vas iz sanjarenja prene glasanje roda, koje su kao svoj dom odabrale baš Prekmurje, bez dvojbe zato što je kvaliteta boravka tamo najviša. Bezbroj znamenitosti, bogata tradicija, kultura i povijest te ukusna kuhinja upravo pozivaju da ih otkrijete. Najbolje biciklom, a može i nekako drugačije. Odaberite svoje doživljaje i u našim si termama osmislite dan kakav ste oduvijek željeli!
 

Obilje zdravlja: Crno zlato, odnosno crna termomineralna voda koja izvire u Moravskim Toplicama, sa 72 stupnja Celzijeva na izvoru jedinstvena je u svjetskim razmjerima. Uronite u nju i osjetite njezine blagotvorne učinke: pomaže kod degenerativnog reumatizma, ublažava kronične upalne reumatske bolesti, povoljno utječe na izvanzglobni reumatizam, pospješuje oporavak od ozljeda i operacija, poboljšava prokrvljenost, ublažava živčanu napetost, pomaže u liječenju kožnih bolesti i poboljšava opće stanje organizma. Upravo je savršena za ljetne dane – budući da ima fotosenzibilan učinak, vaša će koža na suncu brže potamnjeti.
 

Obilje adrenalina: Uspnite se 22 metra pa se brzinom od 80 km/sat spustite po Aqualoopu, prvom toboganu na svijetu s okretom od 360 stupnjeva i četvrtom najbržem toboganu u Europi! Američki časopis Architectural Digest ove ga je godine uvrstio na popis osam najstrašnijih vodenih tobogana na svijetu! Još hrabrije pozivamo da se uspnu na tobogan Kamikaza te se s ubrzanjem od 9,8 m/s spuste u dubinu! Za dulje spustove tu su i tobogani dužine od 170 i 140 metara s vizualnim i zvučnim efektima i mnoštvo drugih vodenih atrakcija: gejziri, slapovi, vodene i zračne masaže, plivanje protiv struje, plivačke staze, vodene struje, bućkajuće kupke.
 

Obilje kretanja: Jeste li spremni na longest drive? Vaš je prvi izazov rupa broj 9 na golf-igralištu pokraj hotela Livada Prestige s najdaljom rupom u Sloveniji; uz dobar udarac vaša će loptica poletjeti gotovo 600 metara! One željne većih sportskih pothvata Prekmurske ravnice pozivaju na okretanje pedala. Kod nas imate jedinstvenu priliku u jednom danu biciklom proći tri države. Ako mislite da će prekmurska ravnica za vas biti mali zalogaj, izazivamo vas s Goričkom, gdje ćete si vožnjom bicikla tamošnjim brežuljcima dobro provjetriti pluća. Poseban je sportski događaj kod nas Prekmurski triatlon, u kojem discipline slijede prema sljedećem redoslijedu: uživanje na terasi, skok u bazen, a zatim okretanje pedala po Goričkoj. Jeste li za?
 

Obilje okusa: Nakon adrenalinskih spustova po toboganima i ostalih vodenih ludorija i te kako prijaju prekmurski burger i prekmurska limunada. Jedinstven kulinarski doživljaj nudi prekmurska večera, na kojoj ćete svoje okusne pupoljke razmaziti autohtonim prekmurskim okusima pripremljenim prema receptima naših baka. Prekmurje u suvremenom ruhu okusite u kolaču Locato Panonio, suvremenoj verziji prekmurske gibanice, koja još bolje prija u kombinaciji s prekmurskim biljnim napitkom koji pripremamo u suradnji s eko-socijalnim imanjem Korenika.
 

Obilje opuštanja: Darujte svojem tijelu najbolje od Prekmurja i prepustite se masaži Livada s bućinim uljem. Bućino ulje, to jest zeleno zlato, kako ga nazivaju lokalni stanovnici, blagotvorno utječe na tijelo jer je prava riznica vitamina i minerala. Spretne ruke masera i jedinstven miris buće odvest će vas u čaroban svijet prekmurskih ravnica. Jedinstvena je i masaža Panonska livada, čija je tajna u specifičnom ulju za njegu koje sadržava biljke i začinsko bilje koji rastu u Prekmurju. U okviru tretmana Panonska livada možete odabrati klasičnu masažu, masažu s pilingom, sa snopićima ili livadnim medom.
 

Obilje novosti:
 
Obnovljeno unutarnje termalno kupalište u Termama 3000
 
Od srpnja vas oduševljava obnovljeno unutarnje termalno kupalište, koje je postalo moderan, svjež, svijetao i gostima prilagođen prostor. Donji dio namijenjen je živahnima i aktivnima, u njemu će se izvrsno osjećati obitelji: manji dječji bazenčić s igralima razveseljavat će najmlađe, a bazen ima mnogo okolnih površina odakle roditelji mogu bezbrižno promatrati svoju djecu. Na velikim obiteljskim počivaljkama moći će se odmarati ili zabavljati cijela obitelj. Ako poželite predahnuti od vreve, možete se skloniti u natur bazen i uroniti u crnu termomineralnu vodu koja pomaže kod degenerativnog reumatizma, ublažava kronične upalne reumatske bolesti, pospješuje oporavak od ozljeda i operacija, poboljšava prokrvljenost, pomaže u liječenju kožnih bolesti, ublažava živčanu napetost i poboljšava opće stanje organizma. Prije toga možete i prošetati po brvnu za hodanje s bosim nogama, koje će s četirima različnim podlogama koje djeluju kao akupresurna masaža stopala blagotvorno i opuštajuće utjecati na vaše tijelo.
 

Gornji dio unutarnjeg kupališta s mnogobrojnim je kutcima za opuštanje koji nude pogled na prirodu namijenjen ponajprije za odmor i opuštanje. Ljubiteljima sauna na raspolaganju su finska sauna s drvom od švicarskog bora, parna sauna s programima s eteričnim uljima i slanom vodom, infracrvena sauna sa zidom od himalajske soli te ledena fontana s bazenom za osvježenje i opuštanje. U heljdinoj sobi za odmor čeka vas jedinstven odmor na jastucima punjenim heljdinim ljuskicama, koje umiruju, opuštaju, mikromasiraju i reguliraju toplinu. A u kutku kromoterapije četiri osnovne boje – bijela, plava, zelena i crvena – čiste vas, opuštaju, harmoniziraju i revitaliziraju.

Prekmurski most
 
Do unutarnjeg termalnog kupališta od srpnja se iz Hotela Termal možete prošetati natkrivenim i grijanim hodnikom nazvanim Prekmurski most. S mjestima za odmor na četiri točke možete već prije ulaska u bazen upoznati Prekmurje u malom – tajanstvenu Muru, prekmurske žitarice, bilje i med. Svaka od četiri postaje nudi opuštanje i revitalizaciju kromoterapijom, i to bojama koje odražavaju Prekmurje – žutoj (med), plavoj (Mura), zelenoj (bolje) i crvenoj (žitarice).
 
 
Prekmursko selo Ajda
 
U Termama 3000 – Moravske Toplice možete boraviti u hotelima Livada, Ajda ili Termal, apartmanima i bungalovima, a posve nov doživljaj nude očaravajuće nove kućice u prekmurskom selu Ajda, koje su nadahnute tipičnim prekmurskim kućicama, „cimpračama“. I moderne su kućice prekrivene slamom i obogaćene drvom, koje im pruža prirodnu prozračnost i toplinu, dok veliki stakleni prozori u njih donose obilje svjetlosti. Kućice su u neposrednoj blizini kupališnog kompleksa Terme 3000. Budući da su okružene zelenilom, omogućit će vam savršeno opuštanje u prirodi – usred prekmurskih livada s biljem i biljkama koje blagotvorno utječu na zdravlje i dobro osjećanje te u kraljevstvu roda i pčela, koje svoje boravište traže tamo gdje je okoliš najkvalitetniji i najčišći.
 

žena.hr