Fitness i dijeta > Vježbanje
Oborena tri rekorda staze na utrci „VOLIM TRČANJE“
26.6.2009
Društvo športske rekreacije ''Aktivan život'' uz pokroviteljstvo Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i tvrtke ADIDAS Croatia, organiziralo je 2. kros utrku "Volim trčanje" na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu.

Organizatore je i vrijeme napokon poslužilo, pa je na utrci sudjelovao čak 451 natjecatelj. Utrka je bila podijeljena u četiri dijela: Baby maraton, DM dječji maraton, Utrka građana i Natjecateljska utrka, a sudjelovali su uistinu svi – najmlađi natjecatelj je imao godinu dana, a najstariji čak 72 godine! Cjelokupan prihod prikupljen od startnina za utrku građana darovan je Zakladi Ana Rukavina, a svi oni koji su dodatno željeli donirati Zakladu učinili su to direktno na štandu Zaklade.

I sami natjecatelji su bili iznimno dobro raspoloženi, tako da su danas oborena čak tri rekorda staze. Prvo je Marija Vrajić oborila rekord staze od 5 kilometara s vremenom 17:49, da bi zatim Murić Goran oborio rekord na 11 kilometara u vremenu od 40:59 te Lisa Stublić, državna rekorderka u polumaratonu, u ženskoj utrci na 11 km s rezultatom 43:30. Rekordere je sponzor utrke tvrtka adidas Croatia nagradila s adidas tenisicama za trčanje. U utrci DM dječji maraton najbrža je bila Leščić Karmela.


Sudionici i pobjednici utrka dobili su razne poklone: medalje, majice, sportsku opremu za trčanje i kupone za besplatne masaže, a organizator je pripremio i mnoštvo popratnih sadržaja za sudionike i gledatelje: nagradnu tombolu, te druženje uz DJ-a.

Utrku su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali i i mnogi uspješni sportaši i javne osobe: Mario Mlinarić, pobjednik Farme i Guinnessov rekorder; Dejan Patrčević, PRO Ironman; Marija Vrajić, naša najbolja ultramaratonka i žena s najboljim hrvatskim vremenom u maratonu 2008. godine; Drago Paripović, državni rekorder u maratonu i polumaratonu, te mnogi drugi.

Udruga Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovana je s ciljem promicanja zdravoga i aktivnoga načina života koji pojedincima omogućava da unaprijede svoje zdravlje. Kroz svoj rad, udruga želi potaknuti pojedinca na mijenjanje (loših) životnih navika, te ga potaknuti na KRETANJE. Više o udruzi možete pronaći na adresi www.aktivan-zivot.hr.


žena.hr