Moda > Trendovi
Manikura ljetnog sjaja
12.6.2009
Kako biste ljeto, a pogotovo odlazak na odmor, dočekali u top izdanju, ne zaboravite da njegovanom, mladenačkom i svježem izgledu pridonose i vaše ruke. Uređeni i lijepo oblikovani nokti, gelirani ili lakirani, u veselim, jarkim nijansama koje su u trendu ove sezone, s takvom manikurom ne možete proći nezapaženo. Ljeti si zbog godišnjeg odmora možete dopustiti i eksperiment s bojama ili ukrasima na noktima kakve si inače u uredu, zbog poslovnog stila koji najčešće traži neupadljivost, ne možete priuštiti. Ženama je osim toga važno da imaju lijepe nokte, da se osjećaju ženstveno i dotjerano, jer  kako kaže naša sugovornica, Sanja Maršan, stilistica za nokte iz zagrebačkog studija Ikona, „ ruke govore više od riječi“.

Traže se kratki nokti i gelovi
U trendu su kratki, i to vrlo kratki nokti. Rijetko koja klijentica traži duge nokte. Sve je manje i onih koje žele lakirane nokte, koje su u drugi plan potisnuli gelovi. Najbolje je ako se geliraju prirodni nokti, koji time postaju čvršći, a, kako mnoge žene smatraju, i ljepši. Postoje još i gelovi za umjetne nokte te za ekstenzije kojima se produžuje prirodni nokat. Ako se gelirani nokti oštete, najbolje ih je prijeći bezbojnim lakom. Gel traje oko mjesec dana, no to je okvirno vrijeme, koje ovisi o tome koliko brzo nokti rastu. Geliranje košta od 135 do 350 kuna, a cijeli se postupak u pravilu mora ponoviti nakon 4 tjedna“, napominje S.Maršan.  

Ljetne boje na noktima
U trendu su žarke, vesele, kubanske boje. Odlučite se ovoga ljeta za nokte u flourescentnim bojama, kao što su to učinile mnoge svjetski poznate ljepotice.To mogu biti flourescentna roza, zelena, crvena, narančasta, tirkizna. Bijela nije u trendu, dok je pak crvena boja klasika koja se uvijek traži neovisno o trendovima, jer ruci daje profinjen izgled. Šare na noktima ove sezone nisu in, ne traže se ni kamenčići, koji su prošloga ljeta bili jako popularni. Šljokice u jarkim bojama su dobrodošle, ali da bi pojačale učinak same boje. Sanja Maršan savjetuje čitateljicama portala da isprobaju i pravi hit ovoga ljeta : „Kako bi nokti dobili treću dimenziju, između dva sloja gela na nokat se može staviti tzv. fimo masa. To mogu biti zvjezdice, cvjetići, voće. Za ljeto ukrasite nokte, izaberite fimo ribice, školjkice, crvene zvjezdice iz mora, stavite još tirkizni french i postići ćete efektan dojam mora na noktima. Mnoge žene vole takva prava mala umjetnička djela na rukama. Dobijete naslikane nokte, kod kojih je bitno da su na površini glatki, pa se mogu prema potrebi prelakirati.“

Pedikura

Aquarij art nije baš pogodan za nokte na nogama, jer bi nokti bili predebeli zbog nanošenja više slojeva gela i fimo mase. No, gelovi u boji i na stopalima su svakako poželjni. U svakom slučaju ako se odlučite samo za french, nokti će izgledati uredno i njegovano, a potrajat će vam cijelo ljeto, jer nokti na nogama ne rastu tako brzo, a i manje se troše od onih na rukama. Nećete pogriješiti u stilu ni ako na nogama izaberete žarke boje ovoga ljeta. U ljetnu njegu stopala uključite povremeno masažu ili spa, kako biste pomogli nogama da lakše podnesu vrućine.

(M.G.)

žena.hr