Ljepota > Frizura
40 frizura za svečane prigode
14.5.2009
Na posebne dane u svom životu svi uvijek želimo izgledati najbolje što možemo. Pažljivo biramo odjeću, cipele, torbicu, nakit... Razmišljamo o posebnoj šminki, a velik dio svega je i frizura.

Bilo da se radi o vjenčanju, maturalnoj večeri ili bilo kojoj drugoj vrsti zabave svi želimo imati savršenu frizuru koja odgovara našem karakteru, obliku lica i odjeći koju smo odjenuli. Biranje savršene frizure nije lagan posao, pa smo odlučili pomoći izborom čak 40 frizura za svečane prigode. Bit će tu svega od prilično jednostavnih, do onih kompliciranijih frizura, za duge i za kratke kose...

Celebrity frizure

Počnimo s celebrity frizurama. Veoma često najbolje ideje za frizuru vidimo na našim omiljenim zvijezdama, a kako i ne bismo kad oni imaju cijele timove koje brinu za cijeli njihov styling, pa tako i frizuru.

Molly Sims

            

Molly Sims ima prekrasne zelene oči i plavu kosu. Blago nakovrčana kosa je začešljana unatrag u pundžu na zatilju i sve je ukrašeno cvijetom koji odgovara haljini.

Marley Shelton

            

Glumica Marley Shelton zna se itekako dotjerati kada prilike to nalažu. Kosa je podignuta i otkriva njen lijep vrat i naušnice. Sva kosa je začešljana prema unatrag, i otraga ležerno skopčana ukosnicama. Možete iskoristiti ukrasne ukosnice s perlicama ili kamenčićima.

Mandy Moore

           

Pjevačica i glumica Mandy Moorre njeguje prepoznatljiv stil mladenačke, jednostavne elegancije. Predstavljena frizura može se nositi u svakodnevnim prilikama, ali i u svečanijim prilikama (uz odgovarajući nakit i haljinu).

Jessica Alba

            

Jessica Alba je jedna od najljepših i najseksipilnijih žena na svijetu, a ovdje je vidimo u punom glamuroznom sjaju. Kosa je podignuta i izvrsno odgovara crnoj večernjoj haljni. Šiške su natapirane i začešljane prema unatrag gdje se spajaju s ostatkom kose u veliku elegantnu pundžu.  

Eva Longoria

           

„Očajna kućanica“ Eva Longoria pokazuje kako i jednostavan niski rep može biti glamurozan. Ležerni i bujni rep izvrsno ide uz viseće naušnice i haljinu bez naramenica.

Paris Hilton

             

Paris Hilton je spremna za zabavu koja će se protegnuti dugo u noć. Ovo je jednostavna frizura koju sami možete lako napraviti. Šiške začešljajte i zagladite na jednu stranu, kosu otraga skupite na potiljku i zavrnite u pundžicu. Sve pričvrstite ukrasnim ukosnicama.

Rachael Leigh Cook



Preslatka bob frizura Rachael Leigh Cook za svečanu je prigodu blago nakovrčana i jednostavno ukosnicom naprijed pričvršćena kako ne bi išla u oči. Jednostavno i veoma slatko.

Leona Lewis



Leona Lewis je uz svoju elegantnu crnu haljinu bez naramenica raspustila kosu i pokazala svu raskoš kovrča boje meda. Imate li kovrčavu kosu, pokažite ljepotu svoje kose.

Lily Allen



Lily Allen je svoju platinasto plavu kosu podigla u ležernu pundžicu. Frizuru je ukrasila trakom za kosu zlatne boje.

Elisha Cuthbert



Elisha Cuthbert se hrabro odlučila za nešto pomalo divlje. Kosa je začešljana unatrag u razbarušenu pundžu, koja djeluje kao bodljikav, ali opet prekrasan „nered“.

Emma Stone

             

Mlada glumica Emma Stone odlučila se za slatku, ležernu, a opet seksi pundžicu na zatiljku. Kosa je blago nakovrčana da bi se dobilo na volumenu.

Jennifer Love Hewitt



Jennifer Love Hewitt je odabrala seksi zaglađenu frizuru, kosa je skupljena u elegantnu pundžu.  

Petra Nemcova



Petra Nemcova izabrala je slatku i ženstvenu frizuru. Volite li nositi raspuštenu kosu, da biste dobili svečaniji look blago je nakovrčajte,  a iza uha umetnite cvijet koji odgovara uz haljinu.

Vanessa Anne Hudgens



Vanessa Hudgens odlučila se za kovrčavu kosu skupljenu u jednostavan, a opet glamurozan visoki rep.

Emma Roberts

             

Mlada glumica Emma Roberts kombinira mladenačku, ležernu pundžu sa srebrnom trakicom za kosu.  U drugoj verziji riječ je o niskom repu zavezanom sa strane.

Jessica Simpson



Jessica Simpson pokazuje kako bi trebala izgledati elegantna, zalizana pundža.

Scarlett Johansson



Tko kaže da ravna kosa i jednostavna frizura ne mogu biti glamurozni? Scarlett Johansson dokazuje suprotno.

Rihanna



Ovu frizuru treba znati nositi, no to za Rihannu nije problem. Kosa je kratka sa strane, a kosa je na tjemenu nakovrčana i podignuta. Veoma ženstvena verzija irokeze pravi je odabir za najhrabrije djevojke.

Kate Beckinsale

             

Kate uvijek bira jednostavne frizure, bilo da se radi o podignutoj ili raspuštenoj kosi. No unatoč tome spremna je i za sve svečane prilike i izgleda veoma seksi!


Frizure za dugu i poludugu kosu


               

                   

            

               

              


Frizure za kratku kosu


           

                  

           

           




Izvor: prom-hairstyles.org, hairfinder.com, beautifulhairstyles.com,


žena.hr