Ljepota > Koža i tijelo
Test zona: L'Oréal Pure Clay maske za lice
29.11.2016
Jako volim koristiti maske za lice i mišljenja sam kako bi one trebale biti nezaobilazni dio beauty rutine svake žene. Na naše su tržište nedavno stigle L’Oreal Paris Pure Clay maske za lice pa sam dobila priliku da ih isprobam. Kakav su dojam na mene ostavile, doznajte u nastavku. 

L'Orealova Pure Clay linija maski za lice sadrži moćni spoj 3 gline – rasul, kaolin i montmorilonit. 

Kaolin – bijela glina, poznata po svojstvima apsorpcije nečistoća i prekomjernog sebuma; montmorilonit – glina bogata mineralima, poznata po svom djelovanju protiv nesavršenosti; rasul – glina sa visokom koncentracijom oligo-elemenata, poznata po tome što pomaže u pročišćavanju tena. 

Linija Pure Clay se sastoji od 3 različite vrste maski za lice:
  • Pure Clay Glow s biljnim ugljenom – maska za blistaviji ten
  • Pure Clay Purify s ekstraktom eukaliptusa – maska za pročišćavanje i matiranje kože
  • Pure Clay Exfo s ekstraktom crvenih algi – maska s efektom pilinga za ujednačeniji ten 


 
Glavna svrha svih triju maski je očistiti kožu lica, odnosno napraviti detoksikaciju a koža bi nakon toga trebala biti blistavija, svježa i čista. Sve tri maskice dolaze u vrlo lijepoj staklenoj ambalaži koja djeluje pomalo luksuzno. Maske se razlikuju po boji (crvena, zelena i siva), a sama ambalaža vrlo podsjeća na ambalažu krema za lice. 

Za početak ću vas upoznati sa stanjem svoje kože koja je prilično problematična. Naime, ja imam vrlo osjetljivu kožu koja je sklona nepravilnostima. Inače imam problema sa suhoćom kože, no suprotno od svih pravila, moja kože s dolaskom hladnijih dana i grijanjem prostorija postaje masnija i počinju mi se pojavljivati bubuljice, a ujedno je i dehidrirana te sklona perutanju. Pretpostavljam da je to zbog suhog zraka i velikih promjena temperature. Isto tako, bubuljice mi iskaču i svaki put kad prođem kroz nekakvu stresnu situaciju. Proizvodi za masnu kožu su mi uglavnom previše agresivni, dok mi proizvodi za suhu kožu opet u potpunosti ne odgovaraju zbog viška sebuma koji mi se u zimskim danima često javlja. Tako da kod odabira proizvoda za čišćenje i njegu kože lica koristim proizvode za osjetljivu kožu sklonu nepravilnostima. 


S obzirom na to da su L'Oreal Pure Clay maske namijenjene detoksikaciji kože, a to je upravo što meni treba tijekom ovih jesenskih i zimskih dana, jedva sam dočekala da ih isprobam. 

By: Kovrčava Sue

žena.hr