Zabava > Ostalo
Što raditi kod kuće kada nemate što raditi?
14.6.2016
Imate li ponekad osjećaj da i ono malo slobodnog vremena za sebe koje imate, ne iskorištavate onako kako biste htjeli i da se samo na kraju opet radi o gubitku vremena? Ili možda ste stvarno jedna od onih sretnica koja ima pregršt slobodnog vremena i mislite da ga ne provodite dovoljno kvalitetno i treba vam ideja?

Bilo kako bilo, evo nekih zanimljivih ideja, a vi nam recite kako vi volite provoditi slobodno vrijeme kada imate vremena samo za sebe.

Bojite bojanku za odrasle – Da, i to postoji. Možete ih kupiti u većim knjižarama i papirnicama, ali najlakše ih je naručiti putem internet prodaje. Za bojanje ne trebate imati talenta, a na vama je da odaberete što ćete bojati i s kojom vrstom boja ćete se koristiti. Bojanje je odličan način za opuštanje, a na kraju ćete dobiti lijepu sliku, koju možete i izložiti.

Uživajte u tisućama knjiga – Razni e-čitači knjiga danas vam omogućuju da u samo nekoliko sekundi kupite knjigu i to često po nekoliko desetaka kuna, što je mnogo jeftinije od klasičnih knjiga. Amazonov Kindle svakako je na najpoznatiji e-čitač pomoću kojeg možete knjige i posuđivati. Mana je ta, što se vrlo malo knjiga može kupiti na hrvatskom, dok je najviše knjiga dostupno na engleskom, te drugim svjetskim jezicima.

Naučite kuhati ili spravljati slastice -  Ako je nešto danas popularno, onda su to kulinarske emisije i TV kanali i internetski portali, gdje možete dobiti odlične kulinarske i slastičarke savjete. Ako pak više volite učiti kuhati na tradicionalan način, sve što trebate je kuharica i „primite se kuhače“. Na kraju, uvijek s obitelji prijateljima možete podijeliti ono što ste spremili.

Naučite plesti – Pletenje je nešto što može biti još jedna od opuštajućih, zabavnih, ali i korisnih aktivnosti kada uhvatite malo slobodnog vremena. Pletivo možete nositi sa sobom i plesti na bilo kojem mjestu kada nađete malo slobodnog vremena –čekaonicama, javnom prijevozu, pa tako i kod kuće.

Počnite pisati – Ako imate želje i imalo smisla za pisanjem, počnite – pisati. Nema veze hoće li to biti kratka priča, novela, roman ili neka druga vrsta književnog ili publicističkog djela, važno je da se vi dobro zabavljate, da uživate u tome, te da vas to opušta. Na kraju možete dati članovima obitelji i prijateljima da pročitaju vaša djela. Tko zna možda u vama leži talentirana spisateljica.

Naučite svirati instrument ili pjevati – Obje aktivnosti ćete teže naučiti sami, posebno ako ste u njima totalni početnik, no tu bi vam mogli pomoći privatni satovi pjevanja ili sviranja. Ako pak imate određenih iskustva, svoje znanje možete poboljšati vježbanjem pjevanja ili sviranja, bilo sami ili možda u zboru, umjetničkom društvu ili možda čak u bendu.

Spa trenuci samo za vas – Sami ste kod kuće i vrijeme možete posvetiti samo sebi? Utrošite ga na kozmetičke i slične tretmane koje možete sami izvesti kod kuće. Od depilacije, njege lica, tijela, kose, manikure, pedikure, mirisne i opuštajuće kupke… Vi birate…

Filmska večer – Nitko osim vas ne želi pogledati filmove ili serije koje vi obožavate? Slobodno vrijeme, pravi je trenutak da uživate u njima u punom smislu riječi.

Odspavajte ili meditirajte – Nedostaje vam sna, mirnih trenutaka ili tišine? Kada ste sami kod kuće ovo je pravo vrijeme da upravo to učinite – odspavate, meditirate, gledate u zid, dubite na glavi…

Igranje igrica konzolama/kompjuteru/tabletu/mobitelu – Ako ne pretjerate i ta vrsta aktivnosti može biti opuštajuća. U suprotnom, možete očekivati napetost, poteškoće sa spavanjem, bol u glavi, očima...
 
Foto: © srady - fotolia

žena.hr