Zabava > Putovanja
Mjesec zdravlja i rekreacije
5.4.2016
Konačno nam je stiglo proljeće. Izvadili smo laganije jakne iz ormara, spremili zimske čizme i lagano se pripremamo za ljeto. Ali… kako smo se malo ulijenili tijekom zimskih mjeseci, potrebno je vratiti i tijelo i duh u formu. U Mjesecu zdravlja i rekreacije pripremili smo brojne aktivnosti kretanja, vježbanja, smijeha, zabave te posebnu ugostiteljsku ponudu. Proslavit ćete i Dan planeta Zemlje kao i saznati zašto je ples zdrav za organizam. Kako je u društvu uvijek zabavnije, cijelo fit putovanje možete proći u društvu prijatelja i poznanika. Zadnji vikend u travnju posjetite i Selfness vikend gdje ćete moći sudjelovati u velikom broju besplatnih radionica. Za vikend u Mjesecu zdravlja ćete odvojiti oko 404,00 kn po osobi/dnevno te možete uživati cijeli vikend.

Krenimo od wellness opuštanja! Uvijek se nekako teško odlučimo na wellness, a ni sami nismo svjesni koliko on pomaže našem zdravlju. Oslobađa nas od stresa i pomaže u uspostavljaju unutarnjeg balansa, a naravno liječi i neke zdravstvene tegobe. Kroz travanj, u SPAeVITA centru isprobajte božanstven 60 minutni tretman za stopala, Hod po oblacima koji u potpuno balansira rad svih unutrašnjih organa i cijelo tijelo dovodi u savršenu ravnotežu. Nakon tretmana intenzivno se izbacuje višak vode iz organizma što ukazuje na izuzetnu detoksifikaciju koja doprinosi osvježenju kože i njenom dubinskom čišćenju. U Svijetu sauna potražite besplatan šećerni piling koji će Vam uljepšati dan, a i pokazati Vam koliko su saune zdrave i u proljeće.
 

Na Vodenom planetu očekuje Vas jedan poseban novitet, Anđeoski dodir vode koji podsjeća na ples u vodi, a objedinjuje ljepote reikija, refleksoterapije stopala, joge, akupresure i shiatsu tehnike. Kombinacija masaže, istezanja, vježbi dubokog disanja te kontrole mišićnog i mentalnog tonusa odvija se u bazenima i pruža zdravlje i održava vitalnost. Na bazenima dodatno isprobajte i posebne vježbe u vodi kojima ćete ojačati tonus mišića, a fizioterapeuti su tu da Vam pomognu oko koordinacije vježba s rekvizitima, ali i bez. Svake subote, na bazenima isprobajte i satove besplatnog ronjenja tako da se možete okušati i u tom sportu. Ako Vam nije dosta dnevnih vježbi, svakako vježbajte i na noćnim kupanjima svake subote od 20:00 h gdje ćete se kroz ples u vodi riješiti suvišnih kilograma i još se super zabaviti. U travnju, zabavite se uz posebna SPArty iznenađenja uz rezident DJ-a: MIKE C i goste iznenađenja (zabavite se uz Mexican fiestu, Pirate party, Sporty party,S***Y sax i Zumba party).

Vježbama treba svakako dodati i pravilnu prehranu pa tako u Termama Tuhelj u mjesecu travnju pripremaju posebnu vitalnu ugostiteljsku ponudu u Termama Tuhelj. Ono što je novo da uz kartu za kupanje možete isprobati i posebnu ponudu restorana Dvorac Mihanović uz 20% popusta. U svim ostalim objektima potražite hranu i piće označenu simbolom jabuke i znat ćete da ste izabrali pravilnu kombinaciju hranjivih vrijednosti i nutritivnih elemenata. Super zar ne? Sigurno će se naći i neki specijalitet koji ćete probati i kod kuće.

Dosta je čekanja! Pokrenite se! Trčite, skačite, plivajte, plešite, šećite okolicom i već danas učinite nešto za sebe!

žena.hr