Fitness i dijeta > Vježbanje
Sutra počinje Tour of Croatia
21.4.2015
Na Tour of Croatia nastupit će 149 natjecatelja u ukupno 19 ekipa koji će se od srijede 22. do nedjelje 26. travnja utrkivati na trasi dugačkoj 920 kilometara. Itinerer utrke obuhvaća deset županija, od toga pet kontinentalnih duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske te Grad Zagreb.

Iako će svi krenuti zajedno sa startne etape u Makarskoj, broj 1 pripao je Radoslavu Rogini, hrvatskom bicklistu u sastavu slovenskog Adria Mobila, kao posljednjem pobjedniku Utrke po Hrvatskoj, natjecanja koje je 2007. kao preteča Toura of Croatia održalo posljednji put.

Od hrvatskih vozača u utrci još sudjeluju: Josip Rumac (Adria Mobil), Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels) te četvorica predstavnika jedine hrvatske momčadi, Meridiana Kamen Teama – Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Bruno Maltar i Endi Širol.

U natjecanju za bijelu majicu odnosno najboljega mladog biciklista Toura of Croatia (do 23 godine) sudjeluju 52 biciklista, među kojima i trojica Hrvata: Josip Rumac, Mateo Franković i Bruno Maltar.

Utrku će se svakodnevno moći pratiti na Drugom programu Hrvatske Radiotelevizije, ali i na više stranih televizija, poput Eurosporta, koji se emitira u više od 54 zemlje u kojima će kroz izravni prijenos utrke dnevno pratiti najmanje 15 milijuna gledatelja. Također, gledatelji će moći doći i pratiti utrku uživo na lokacijama uz rute kojima prolazi utrka.

Na Tour of Croatia nastupit će 19 vrhunskih biciklističkih nacionalnih pro-kontinentalnih i kontinentalnih timova: Active Jet, Adria Mobil, GM Cycling Team, LKT Team Brandenburg, Meridiana Kamen Team, MG. Kvis-Vega, Team Felbermayr Simplon Wels, Team Frøy Bianchi, Team Idea 2010 ASD, Veranda's Willems Cycling Team, Join S-De Rijke, D'Amico Bottecchia, Rusvelo, Italie (talijanska nacionalna momčad), CCC Sprandi Polkowice, Team Novo Nordisk, Team Ecuador, Cycling Academy p/b Sagan Team, Team Radenska.
 
Tour of Croatia održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske uz sponzorstvo Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te uz podršku sponzora kao što su Porsche Inter Auto, Fleet Rent a Car, Gaga Milano, Uniline – službena turistička agencija i partner smještaja, Jana voda s porukom, Jamnica pro sport, Vipnet te gradovi, općine i županije s pripadajućim TZ-ima na području kojih će se odvijati utrka.

Utrka se odvija kroz 5 etapa: prva etapa kreće u Makarskoj i završava u Splitu (154 km), druga etapa vozi se od Šibenika do Zadra (204 km), treća od NP Plitvice do Učke (230 km), četvrta
etapa započinje u Puli i završava u Umagu (155 km), a peta i ujedno posljednja etapa započinje u Svetom Martinu na Muri i završava u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu (177 km).

Više informacija potražite na službenoj Facebook stranici  www.facebook.com/TourOfCroatia2015 i na www.tourofcroatia.com.

 

žena.hr