Budi najbolja verzija sebe.
Bi li ih nosila?

Top ili flop? Korzet gležnjače za 4000 kuna ili 'kroksice' za više od 5000 kuna

Dizajnerskih predmeta koji su nekima top, a drugima užasne posljednjih je godina sve više, a mi smo se prisjetile neliko predmeta koji su i naša mišljenja podijelili

Svaka si žena s vremena na vrijeme voli priuštiti dizajnerski komad o kojem je godinama sanjala - takvi komadi s potpisom oduševljavaju nas svojim izgledom, no nerijetko nailazimo i na komade za koje se zapitamo - tko bi ih uopće nosio? Jedan od takvih komada koji u posljednje vrijeme možemo vidjeti po portalima, ali i na brojnim poznatim zvijezdama, zasigurno su Balenciagine 'korzet-gležnjače' koje ne izgledaju nimalo udobno, a i cijena im je vrtoglavo visoka.

Gležnjače Balenciaga nazvane su i oblikovane po uzoru na klasične stilove Corset, a riječ je o modelu Corset 80, koji izgledom podsjeća na korzet. Čizme su napravljene od kože, izrađene su u Italiji, a dolaze u crnoj i bijeloj boji. Karakteriziraju ih špicasti vrh i metalne potpetice, a kako stoji na stranici Balenciage, možeš ih nositi na sve - od koktel haljina do traperica.

Nekome bizarne, nekome ne, ove čizme se trenutačno nalaze na sniženju - tako ih, primjerice, na Net a Porteru, umjesto 1490 dolara sada možeš platiti po 50% nižoj cijeni, odnosno 745 dolara, što je oko 4660 u kunama. Na stranici My Theresa pronašle smo ih po nešto nižoj cijeni, sniženoj s prijašnjih 1290 dolara na 645 dolara, odnosno oko 4000 kuna.

Budi najbolja verzija sebe.

Unatoč cijeni, čizmice su gotovo pa rasprodane, a ostao je samo broj 35. Da su popularne unatoč svom izgledu govori i činjenica da ih i brojne slavne dame rado nose, a među njima je i Kylie Jenner.

No ovo nije jedini bizarni dizajnerski komad koji smo tijekom posljednjih nekoliko godina mogli vidjeti - ima ih još, a mi smo izdvojile neke od njih.

1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.