Sunčane naočale su važne i zimi, a ovo su naši high street favoriti

Okrugle, četvrtaste ili mačkaste, sunčane naočale obavezan su modni detalj ne samo za plažu nego i hladnu, ali sunčanu zimu

Topli ljetni dani su već daleko iza nas, kao i sandale, ručnici za plažu, pletene torbe i šarene marame za kosu. Iako smo sve te ljetne rekvizite pospremile duboko u ormar, jedan ipak obožavamo nositi tijekom cijele godine. 


Da oči trebamo štititi od štetnih UV zraka baš kao što štitimo svoju kožu već znamo, a najbolji način za to su sunčane naočale. Iako zimi sunce ne grije jednako jako kao i ljeti, rizik od UV zračenja je isti, pogotovo kada se zrake reflektiraju o svježe nastao svjetlucavi sloj snijega. 


Zimsko vrijeme ne donosi pretjerano drugačije trendove sunčanih naočala od onih koje smo nosili za nešto toplijeg vremena. I dalje su popularni klasični modeli kao i oni s nešto više retro karakteristika, poput mačkastih ili četvrtastih oblika.

Da sunčane naočale ne moraju biti jako skupe pokazuje nam odlična ponuda high street brendova iz koje smo izdvojili 10 favorita za sunčane zimske dane. Uz njih će savršeno pristajati trendi kapa i meki šal, a posebno će dobro izgledati kada ih budeš nosila na kavi s prijateljicama ili šetnji zimskim krajolikom. 

1/11
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.