Nema više rasipništva: Oscari predstavili novi trend među slavnim damama - recikliranu modu

Slavne dame svake godine zadive svojim odabirom raskošnih haljina za Oscare, no Jane Fonda i Elizabeth Banks ove su godine odlučile reciklirati svoje već nošene haljine

Dodjela nagrade Oscar svake godine na crvenom tepihu okupi brojne holivudske ljepotice, a mediji se ne mogu zasititi svečanih haljina u kojima one prošeću. Luksuzni brendovi, skupi materijali i metri i metri svile, šifona, tila i satena svake godine iskoriste se za stvaranje ekstravagantnih haljina koje se odjenu većinom samo te jedne posebne noći. 


Ipak, ove su godine na 92. dodjeli Oscara dvije poznate dame odlučile svima očitati lekciju i odjenuti spektakularne haljine - koje su već nosile. Vremešna diva Jane Fonda zablistala je tako u crvenoj svjetlucavoj haljini s potpisom Elie Saaba koju je nosila i na festivalu u Cannesu 2014. godine. 


Svoj je govor na oskarovskoj pozornici započela riječima  "Ništa nije bitnije od podizanja svijesti, zar ne?" te je nastavila govoriti o važnosti filmske industrije u stvaranju i pokretanju svjetskih promjena, a primjer je davala i odabirom svoje reciklirane haljine. Većina holivudskih dama još uvijek za svaki veliki događaj mira posve nove toalete, no trend reciklirane mode postaje sve popularniji. 

Fonda tako sada tvrdi da više neće kupovati novu odjeću. Izjavila je kako je na dodjelu Oscara sa sobom ponijela i crveni kaput, a za koji tvrdi da je posljednji komad odjeće koji si je kupila, jer je njezinom šopingiranju došao kraj. 

Osim Jane Fonde i Elizabeth Banks je odlučila odjenuti crvenu haljinu koju je nosila prije 16 godina, tj. 2004. na oskarovskom Vanity Fair partiju nakon dodjele. Na svom Instagramu Banks je podijelila i fotografije s dodjele 2004. kao i one s ovogodišnje dodjele. Iako je prošlo mnogo vremena između te dvije fotografije - Banks na obje izgleda senzacionalno, a haljina ni dana zastarjelo. 

Čini se stoga da će recikliranje odjeće postati veliki trend. 

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.