Budi najbolja verzija sebe.

Kako uštedjeti na garderobi?

Otkrivamo vam nekoliko trikova vezanih uz pametnu kupovinu.

Budi najbolja verzija sebe.

Zna se da nama ženama odjeće nikad dosta, kao i da obožavamo shopping. Ipak, trendovi dolaze i prolaze, a ono što je prošlog ljeta bilo trendi, ove će vam godine izgledati smiješno. 

Nema ništa lošeg u tome da povremeno sami sebi priuštimo nešto lijepo, a i činjenica je da nam je odjeća neophodna. No velik broj žena kod kupovine odjeće pretjeruje te kupuje odjeću koja im nije potrebna i koju će rijetko nositi.

Prema istraživanjima, većina ljudi nosi samo 25 posto svoje garderobe, dok je onih ostalih 75 posto zapravo nepotrebno. Kako ne biste bacali svoj novac na odjeću koju ćete nositi samo jednu sezonu, otkrivamo vam nekoliko trikova vezanih uz pametnu kupovinu. 

Dakle, kad je kupovanje odjeće u pitanju budite mudri i promišljeni i naučite pametno rukovati sa svojim novcem. Pitate se kako uštedjeti na garderobi? Doznajte u nastavku…

Kupujte samo gotovinom

Kreditne su kartice prilično zeznuta stvar i mnoge su šopingholičare dovele do bankrota jer se nisu znali kontrolirati. Želite li uštedjeti na garderobi, kupujte samo one stvari koje si možete priuštiti i koje su vam uistinu potrebne. Dakle, nemate li u svom novčaniku 500 kn za te predivne čizme, onda ih nemojte kupovati. Klonite se kreditnih kartica. Stvar je u principu, vrlo jednostavna, zar ne?

Pratite sniženja

Još jedan od jako dobrih načina da uštedite na garderobi je kupovanje na sniženjima. Svake su godine dvije velike sezonske rasprodaje – prva početkom siječnja, a druga je krajem srpnja. Tijekom tih rasprodaja možete uhvatiti uistinu dobre i kvalitetne komade po vrlo pristupačnim cijenama. No valja biti oprezan i kod kupovanja na rasprodaji – kupujte samo ono što vam je uistinu potrebno i što ćete moći nositi dulje od jedne sezone. Najviše se isplati uložiti u statement modne komade koji nikad ne izlaze iz mode i koje ćete lako kombinirati s ostatkom svoje garderobe. 

Kupujte online

Online kupnja vrlo je dobra stvar jer, osim što često možete uhvatiti zanimljive popuste, također je i manja vjerojatnost da ćete kupnju obaviti impulzivno. Naime, kod online shoppinga možete razmisliti je li vam nešto uistinu potrebno i odgoditi odluku o kupnju. Kako biste bili u toku s raznim sniženjima, prijavite se za primanje newslettera svojih omiljenih brendova.

Budite pažljivi s trendovima

Zna se da trendovi dolaze i odlaze stoga nemojte dozvolite da vas zaslijepe. Iako postoje trendovi koji traju vječno, postoje i oni koji brzo prolaze. Izbjegavajte sve ono što ne biste odjenuli da nije u trendu. Dakle, razmislite o svom modnom izričaju i kupujte samo onu odjeću koja će se uklopiti u vaš styling i koju ćete moći nositi uvijek, bez obzira na trendove.

Razmišljajte o bojama

Zasigurno imate svoje omiljene boje kad je odjeća u pitanju za koje znate da vam dobro stoje. Isto tako, vjerojatno postoje i one boje koje vam stoje manje dobro. Kad kupujete odjeću, kupujte samo u onim bojama za koje znate da će vam dobro stajati i da ćete ih moći kombinirati s ostatkom svoje garderobe. Kad god kupujete nešto, uvijek neka vam na umu bude stanje vaše trenutne garderobe i hoće li se taj komad odjeće moći uklopiti u vaš styling.

Naučite šivati

Šivanje i nije neka velika nauka, a može vam biti od velike pomoći i jedan je od super načina da uštedite malo novaca na svojoj garderobi. Naučite kako da sami skratite traperice, sašijete gumb ili zakrpate haljinu. Ti će vam trikovi biti itekako korisni. Uostalom, tko zna, možda otkrijete i novi hobi. 

Brinite o svojoj odjeći

Odjeća će vam trajati puno dulje budete li o njoj brinuli na adekvatan način. Nemojte kod pranja koristiti agresivne deterdžente i držite se uputa proizvođača. Na svakom je komadu odjeće na etiketi navedeno na kojem se programu smije prati određena tkanina pa svakako uzmite to u obzir. Također, pripazite i kod sušenja odjeće i nemojte je nikad sušiti direktno na suncu jer će u protivnom ubrzo izblijedjeti. Etikete na odjeći tamo se nalaze s razlogom – čitajte ih!

Kad malo pročitate i razmislite o ovim savjetima, shvatit ćete da i nije tako teško uštedjeti na garderobi, zar ne? Samo moramo biti mudri, promišljeni i samodisciplinirani. Odredite si mjesečni budžet za odjeću i nastojte se ga držati. Kupujte izvan sezone, odnosno na sniženjima, pratite online ponude i ulažite u statement komade koji nikad neće izaći iz trenda. 


Foto: Depositphotos.com

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.