Budi najbolja verzija sebe.
High street elegancija

Vratile su se čizme iznad koljena, a mi smo pronašle TOP modele

Ako ove jeseni želiš isprobati trendi izgled čizama iznad koljena, u nastavku smo izdvojile neke od najboljih modela iz high street ponude

Ovih dana sluša nam se dobar stari klasik Nancy Sinatre - These Boots Are Made for Walkin' - jer sezona čizama službeno je pokucala na naša vrata.

Iako čizme dolaze u različitim modelima, jedan stil daje posebno odvažnu modnu izjavu: čizme iznad koljena. Kao što samo ime govori, čizme iznad koljena, također poznate i kao čizme preko koljena su visoke čizme koje pokrivaju koljena.

Budi najbolja verzija sebe.

Čizme iznad koljena postoje već najmanje 600 godina. U 15. stoljeću postale su popularne kao jahaće čizme za muškarce kao oblik zaštite nogu usred opadanja s konja. Stil je postao još popularniji u 17. i 18. stoljeću, a vjeruje se da su izvor izraza "bootleg" - za praksu koju su krijumčari koristili kako bi sakrili boce alkohola u nogama svojih visokih čizama.

Čizme preko koljena i dalje su bile popularan stil za muške čizme za jahanje u 19. stoljeću. A napokon su obilježile svoj uspon u ženskoj modi u 20. stoljeću. Suradnja Balenciage i Renéa Mancinija iz 1962. godine sadržavala je čizme koje su išle iznad koljena. Sljedeće godine Roger Vivier dizajnirao je čizme od aligatorske kože visoke do bedara za couture kolekciju Yves Saint Laurenta. I upravo s tim se rodio jedan od vodećih modnih trendova 60-ih i 70-ih.

Danas su čizme iznad koljena praktički jedan od basic komada za jesen i zimu, a kada je u pitanju odabir para čizama iznad koljena, postoji itekako široka lepeza opcija.

Budi najbolja verzija sebe.

Možeš odabrati kožu, brušenu kožu ili neki drugi teksturirani materijal. I, iako su ravne i udobne čizme uvijek dobra opcija, možda ćeš htjeti isprobati podignutu blok petu ili još odvažniju stiletto petu. Što se tiče boja, crna i smeđa još uvijek su klasični izbor, ali sve je više drugih boja u ponudi, poput bijele.

Bez obzira kako uskladila svoje visoke čizme, pokušaj kanalizirati svoju unutarnju Nancy Sinatru i hodaj sa stilom. Ako ove jeseni želiš isprobati trendi izgled čizama iznad koljena, u nastavku smo izdvojile neke od najboljih modela iz high street ponude.

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.