Budi najbolja verzija sebe.

Cate Blanchett glumačka je diva koju obožavamo zbog njezinih uloga, ali i fantastičnog osjećaja za modu. Danas slavi 51. rođendan

Australska glumica Cate Blanchett jedna je od najtraženijih i najnagrađivanijih glumica svijeta, a stupce tabloida ona puni isključivo svojim modnim izdanjima i glumačkim podvizima, a ne skandalima. Izdvojile smo neke njezine predivne modne trenutke

Cate Blanchett jedna je od onih glumica koje poznajemo po besprijekornom modnom stilu, vrhunskim glumačkim ostvarenjima i vječnoj eleganciji, kao i po tome što ju ne prati baš niti jedan trač niti skandal. U svojoj dugoj karijeri ova velikanka Hollywooda nije se dala uplesti u bilo kakve skandalozne priče, afere, preljube i slične situacije koje često potresaju svijet slavnih i bogatih. Upravo suprotno, ova decentna i samozatajna glumica od svijeta pomno skriva svoj privatan život.

S obzirom na to da danas slavi svoj 51. rođendan, odlučile smo se prisjetiti profesionalnog i fashion puta ove velike glumačke dive. Australka blijede puti i plave kose slavu je stekla 1998. godine ulogom u filmu „Elizabeta“ u kojem je utjelovila veliku englesku kraljicu Elizabetu I.

Inače, zanimljivo je kako se Cate po prvi puta okušala u glumi posve slučajno. Naime, s 18 godina je otišla na putovanje u Egipat gdje ju je zamijetio jedan kasting direktor i upitao ju želi li biti statist u jednom filmu koji se u tom trenutku snimao u Egiptu. Od trenutka kada je stala na taj set kao tek nevažna statistkinja do danas je prošlo mnogo vremena, a Cate je nanizala i nagrade i slavne uloge, no ono što je ostalo nepromijenjeno je njezina strast za glumom.


Nakon putovanja u Egipat Cate se vratila u Melbourne i tamo diplomirala na Državnom institutu dramskih umjetnosti, a od 1992. je glumila u lokalnim kazalištima. 1998. je Cate postala međunarodno prepoznatljiva, a za svoje utjelovljenje Elizabete I. je bila nominirana i za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Iako je izgubila od kolegice Gwyneth Paltrow, osvojila je BAFTU-u i Zlatni globus, a od tada do danas njezinom uspjehu nema kraja.

Afirmiravši se kao holivudska glumica Cate se početkom tisućljeća pojavila i u ulozi Lady Galadriel u trilogiji „Gospodar prstenova“ Petera Jacksona, a 2005. je osvojila i Oscara za svoju sporednu ulogu u filmu „Avijatičar“ u kojem je utjelovila Katharine Hepburn.

Budi najbolja verzija sebe.


2007. je Cate Blanchett postala najtraženija i najplaćenija glumica svijeta, a 2008. se odlučila vratiti svojoj prvoj ljubavi, kazalištu, i zajedno sa suprugom voditi Sydney Theatre Company. Danas se Cate Blanchett može pohvaliti s čak sedam nominacija za nagradu Oscar, od čega je dva i osvojila.

Kao što smo već rekle, ova velika glumica ne voli javno govoriti o svom privatnom životu, no poznato je kako joj je suprug dramaturg i scenarist Andrew Upton kojeg je upoznala davne 1996. Par se vjenčao 1997. godine, a imaju i trojicu sinova.


Osim što ju obožavamo zbog sjajnih glumačkih sposobnosti, Cate Blanchett nas apsolutno oduševljava i svakom svojom pojavom na crvenom tepihu. Uvijek elegantna, a istovremeno modno buntovna, ova diva zna kako oduševiti i gledatelje, ali i modne stručnjake.

Izdvojile smo deset njezinih odličnih stajlinga koji dokazuju da ova glumica ne griješi ni kad je riječ o modi ni kad je riječ o odabiru filmskih projekata na kojima radi.

Budi najbolja verzija sebe.
1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.