Zablude o seksu u koje trebaš prestati vjerovati

Terapeuti su objasnili u koje mitove trebamo prestati vjerovati, ali i koliko oni mogu biti loši za naš seksualni život

Gotovo svakodnevno na različitim terapijama stručnjaci slušaju kako njihovi klijenti dijele misli i vjerovanja o seksu koja nisu samo pogrešna, već su i štetna za njihov ljubavni život.


Pročitaj u što sve vjerujemo i kako smo kroz medije i filmove dobili potpuno kriva uvjerenja o seksu zbog kojih se često osjećamo loše i propuštamo velike stvari. Jedan po popularnih mitova je da seks uvijek treba biti spontan i da ne moramo ništa ulagati, a istina je potpuno drukčija, kažu terapeuti. Različiti terapeuti objasnili su u koje mitove trebamo prestati vjerovati.


1. Muškarci su uvijek i svugdje spremni za seks

"Unatoč tome što mnogi ljudi to vjeruju, muškarci nisu uvijek raspoloženi za seks. Oni nisu roboti. Seks nije nešto što se samo događa. Muškarac može biti umoran, zabrinut, rastresen ili imati neke probleme koje želi riješiti. Uz to, kako muškarci stare, možda će im trebati izravna stimulacija penisa prije i tijekom seksualne aktivnosti. Seks treba biti užitak za oba partnera. Pitaj partnera što ga uzbuđuje i onda to učini kao aktivna partnerica", objasnila je Stephanie Buehler, psihologinja i seksualna terapeutkinja za Huffpost.


(Foto: Pixabay)

1/5
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.