Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Seksualno zadovoljstvo

Tri stvari koje mogu povećati šanse za postizanje orgazma

Mogućnost potpunog uživanja u seksu (i postizanja orgazma) ide i dalje od samog odnosa: dobrobit cijelog tijela znači aktivno sudjelovanje i potpuno zadovoljstvo…ali odakle početi?

bruno-van-der-kraan-i4rOpdj444c-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Postoji razlog zašto je "jednostavno nisam raspoložena" tako česta fraza u našem kolektivnom leksikonu - upravo zato jer se tako osjećamo u toliko različitih scenarija. Bilo da je to u uredu, teretani, kuhinji ili spavaćoj sobi, ponekad se jednostavno ne osjećamo motivirano za ono što očekujemo od sebe.

Image
Žensko tijelo

Tajne ženskog orgazma: Znaš li da traje dvadeset sekundi?

Ne brini - ove emocije su potpuno prirodne, ali su i savršene prilike za mentalni i fizički inventar same sebe.

O svom umu i fizičkom tijelu učimo jednako kada nešto ne želimo učiniti kao i kada to želimo. Vrijeme je da analiziramo što utječe na naše raspoloženje i energiju (posebno nas žena) kako bismo mogle poboljšati svoje blagostanje unutar i izvan spavaće sobe. Mogućnost potpunog uživanja u seksu (i postizanja orgazma) ide i dalje od samog odnosa: dobrobit cijelog tijela znači sudjelovanje i zadovoljstvo u potpunosti…ali odakle početi?

Odgovor je jednostavan: fokusom na temeljne zdrave navike. Uostalom, razvijanje snažnog libida i spolne moći zapravo je slično produktivnoj jutarnjoj rutini - a zdrave navike počinju navečer:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

San kao prioritet

Nakon nemirne noći stalnog okretanja i buđenja, kako se osjećaš sljedeći dan? Kakva je tvoja razina energije? Osjećaš li se kao da ćeš se oslanjati na adrenalin kako bi preživjela dan? Koliko si povezana sa svojim umom i tijelom? Za predviđanje ovih odgovora nije potrebna diploma s medicine. Nedostatak sna utječe na raspoloženje, produktivnost i seksualnu želju cijelog tijela. Zapravo, studije povezane sa spavanjem izravno su povezale dulji i kvalitetniji san s povećanim uzbuđenjem sljedećeg dana.

Kvalitetno spavanje (a time i kvalitetan seks) započinje s osnovama: izbaci ekrane iz spavaće sobe, uspostavi rutinu, reguliraj tjelesnu temperaturu i budi posebno pažljiva na ono što jedeš i piješ prije nego odlaska u krevet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Osim praćenja uobičajenih 'krivaca' za prevenciju spavanja (kofein i alkohol), studije su pokazale da dodavanje funkcionalne hrane poput ginsenga i šafrana u prehranu može imati pozitivan utjecaj na kvalitetu tvog sna. Ove navike možda ne zvuče kao nova vijest, ali vjeruj nam, ključne su za ciklus spavanja koji uistinu puni tvoje tijelo energijom i jača tvoje prirodne ritmove.

Odbaci način razmišljanja 'stisni zube i guraj dalje'

Nakon što sortiraš sate odmora, usredotoči se na one budne. Ključ za upravljanje stresom, tjeskobom i svakodnevnim brigama? Prestani im se opirati. U ovoj godini, svi bismo trebali shvatiti da su mentalitet 'bez boli nema koristi' i mentalni sklop 'stisni zube i guraj dalje' zastarjeli i reduktivni.

Sada je vrijeme za priznavanje, suočavanje i osjećanje samih osjećaja. Ne, ovo nije otvoreni poziv za živčani slom, ali ako su tvoje negativne emocije, stalna briga i općenita razdražljivost u svakom trenutku visoke, napravi korak unatrag i usredotoči se na razvijanje navika koje ti omogućuju uspostavljanje pozitivnijih polaznih osnova. Fokus na sadašnjost, puštanje razmišljanja "što ako", progresivno opuštanje mišića, angažiranje pet osjetila i još mnogo toga, sve ove stvari možeš iskoristiti za samosmirivanje kad se počneš osjećati nekako drugačije. Ključno je stvoriti anti-anksiozni alat s provjerenim tehnikama koje će ti biti nadohvat ruke.

Anksioznost i tvoj libido usko su povezani, i to kroz tvoje raspoloženje. Ne možeš dobiti "raspoloženje" kad si očito neraspoložena. Također ne možeš doći do orgazma. Međutim, ako uspiješ smanjiti utjecaj svakodnevnih stresora uz pomoć svog alata za borbu protiv anksioznosti i povezati se sa svojim tijelom i svojim partnerom, apsolutno ćeš povećati šanse za orgazam. Vrijedno je uložiti trud. Uostalom, intima i povezanost stupovi su kvalitetnog života punog ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Fokusiraj se na cjelokupnu vitalnost

S poboljšanim spavanjem i razvrstavanjem stresa, postoji prostor za razmišljanje o široj slici. Ponekad je to odlazak u teretanu, meditacija ili duga šetnja. Sličan pristup može se poduzeti i kada je riječ o tvom libidu i ukupnom raspoloženju. Umjesto da se grizeš zbog toga što ga ne možete uključiti i isključiti poput prekidača za svjetlo, radije se usredotoči na ono što te čini sretnom, bilo da se radi o velikim ili malim stvarima.

Vrati se osnovama: pokreni tijelo, smiri um, daj prednost svojim strastima i radi ono zbog čega se osjećaš kao ti. Polako ćeš se naći u boljem raspoloženju, psihički i fizički. Tvoje tijelo ima jedinstvenu kemiju za koju si jedino i samo ti stručnjak.

Stoga zapamti jednadžbu: kvalitetan san + manje stresa + bolje raspoloženje i cjelokupna vitalnost = orgazam.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.