Budi najbolja verzija sebe.
Hush, hush

Seks za vrijeme menstruacije da ili ne? Ovo su neke prednosti

Menstruacija nije nešto čega bismo se trebale sramiti i sve dok obje strane žele seks za vrijeme menstruacije, on može biti jednako dobar ili čak i bolji od regularnog seksa. Evo i zašto

pexels-cottonbro-3737816.jpg
Foto: Pexels

Menstruacije traju između 4 i 8 dana i nastavljaju se sve do menopauze, što se obično događa oko 50-e godine. Dakle, ako si se odrekla seksa za vrijeme menstruacije - ti dani bez seksa definitivno se 'nakupe'.

Seks za vrijeme menstruacije dugo je bio na lošem glasu, ali posljednjih godina mnogi su shvatili da ne samo da je potpuno normalan, već ima i mnoge prednosti. Ipak, postoje mnoge zablude. Dakle, kako bismo prošle kroz najvažnije činjenice o seksu za vrijeme menstruacije, pronašle smo nekoliko stručnih savjeta.

Image
Zanimljivosti o onim danima u mjesecu

9 bizarnih činjenica o menstruaciji koje vjerojatno nisi znala

Je li seks za vrijeme menstruacije siguran?

"Spolni odnos za vrijeme menstruacije definitivno je siguran, sve dok nastavljate s istim postupcima za sprječavanje trudnoće i spolno prenosivih bolesti koje biste radili kad nemate mjesečnicu", objašnjava ginekologinja Jane van Dis. Ipak, imaj na umu da prije seksa svakako ukloniš tampon ili menstrualnu čašicu ukoliko ih koristiš.

shimmer fallback

Seks za vrijeme menstruacije i higijena:

  • Izbjegavaj najobilnije dane (poput 2. dana) ako bi radije da seks bude čišći
  • Biraj mjesta popout tuša ili kade
  • Baci ručnik na krevet
  • Potencijalno izbjegavaj položaje poput 'kaubojke' zbog gravitacije
  • Ili učini to kako god želiš i istuširaj se nakon

Za većinu se ponajviše radi o prelasku mentalne barijere. Menstruacije nisu nešto čega bismo se trebale sramiti i sve dok obje strane žele seks za vrijeme menstruacije, on može biti jednako dobar ili čak i bolji od regularnog seksa. Zbog toga smo u nastavku izdvojile najveće prednosti seksa za vrijeme menstruacije.

1/5
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.