Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Seks s bivšim

Intimnost s bivšim partnerom?

Seks s bivšim
Budi najbolja verzija sebe.

Seks s bivšim partnerom - bilo iz samoljublja, potrebe za podrškom ili da bi se zapečatila prošlost - rijetko kad može biti zabavna. Najbolje je da na to zaboravite!

Ljubavne priče obično završavaju riječima: "Više te ne želim vidjeti". Kasnije, slučajno ili iz radoznalosti, srećemo stare ljubavi, promatramo ih, rezervirano se propitkujemo za njihovo zdravlje i posao, sve u svemu, vodimo bezličan razgovor samo iz uljudnosti. Na kraju, iz nepredvidih razloga, ponovo nalazimo stari zajednički jezik, sjećanja nadiru i potiskuju sadašnjost. Više ne skrivamo pogled i srdačno se smiješimo svjesni da su se probudili zaboravljeni osjećaji. Javlja se želja da idemo korak dalje, da ponovo iskusimo intenzivnu intimnost za koju smo vjerovali da je zauvijek izgubljena. Da idemo do kraja sprečava nas samo malena dvojba: "Je li ispravno sada voditi ljubav s njim?"

Osjećaj krivnje

Susret s bivšim pokreće mehanizam što smo ga svjesno (ili bolno) potisnuli i nije lako procijeniti što se iza njega zapravo skriva. A trebali bismo kako bismo unaprijed procijenili značenje mogućih posljedica ponovnog intimnog zbližavanja s njim. Od najvećeg je značenja kako je prekinuta naša veza. Vi ste ga ostavili? Pripazite, možda želite voditi s njim ljubav kako biste se oslobodili osjećaja krivnje.

Nažalost, ne postoji kompenzacija za uskraćenu ljubav pa se klonite nove bliskosti. Drukčija je situacija ako ste ostavljeni bili vi. Nećete plaćati za svoju "krivnju", no zato ćete ugađati svojoj slabosti, a to ne mora uvijek završiti ugodno. Možda vas na intimnost ne navodi želja, nego potreba da isprobate koliku još moć imate nad svojim bivšim. Može li on, poslije toliko vremena, odoljeti vašoj privlačnosti? Ma koliko vam bilo stalo da saznate odgovor, bolje je da se zadržite na "govornom zavođenju" - vaš će ego biti zadovoljen, a ne može vam se dogoditi ništa teže.

Potreba za podrškom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ponekad se susret i nabijanje erotskog elektriciteta s bivšim provociraju zbog potrebe za podrškom. Zamisao da vodite ljubav s nekim koga poznajete, u koga ste bili zaljubljeni pomoći će vam da se barem na tren ne osjećate sami, ali može biti izvor drugih razočarenja. Vjerovanje da se prošlost može vratiti sa svim osjećajima, srećom i sigurnošću stoji na krhkim nogama, a buđenje može biti vrlo neugodno. S problemima se morate suočiti, morate ih rješavati na svom terenu, a ne bježeći od stvarnosti. Stoga je najbolje da zaboravite na intimnost s bivšim.

Možda poželite voditi ljubav s bivšim jer još sumnjate da je vaša ljubav potpuno nestala i smatrate da je nova bliskost poseban dar sudbine. Provjera vam može koristiti, no može biti izvor velikog razočarenja. Na kraju, želja za ponovljenom intimnošću s bivšim može se javiti iz potrebe da se tako zaokruži jedna bivša veza što je prekinuta na loš način. Valja priznati da je ovakav rastanak, makar i zakašnjeli, vrlo ugodan, no jeste li se zapitali tko tu koga zavarava. Intimnost da bi se zapečatila prošlost, a ne utemeljila budućnost, rijetko kad može biti zabavna.

Prijateljska veza

Postoje veze koje se na neki način protežu godinama i kojima je teško odredi kraj. Tijekom vremena veza se mijenja, strast zamjenjuje prijateljstvo. Kad se odredi kraj veze, partneri se i dalje viđaju, a povremeno bez opterećenja, ali i bez očekivanja, vode i ljubav. U takvim vezama samo naizgled nema problema. Teškoće se javljaju kad jedan od partnera pronađe novog partnera i prekine erotske susrete sa starim. Prijateljstvo je i dalje jako, no ostavljeni partner teško proživljava gubitak. Zapravo bi trebao biti zahvalan na njemu jer se u njegovu životu otvara prostor za novu ljubav. Situacija je, dakako, bolna, no tko je rekao da u ljubavi nema boli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.