Budi najbolja verzija sebe.

Savršene poze za seks nakon poroda

Seksualni terapeuti savjetuju ovih top 5 poza

Budi najbolja verzija sebe.

Kažu da se nakon dolaska djeteta u život promijeni mnogo toga, a to svakako uključuje i vaš seksualni život i odnos s partnerom. Ono što vam je prije odgovaralo, sada vam možda neće prijati jer se anatomija vašeg tijela promijenila, tvrde stručnjaci.

Ženi koja je imala normalan porod, biti će potrebno oko šest tjedana da se oporavi. Vaša se vagina mijenja, ali sve se to razlikuje od žene do žene. Mnoge žene koje doje imaju problema sa suhoćom rodnice jer dojenje uzrokuje smanjenje estrogena. U tom slučaju, vjerojatno ćete u svoju seksualnu rutinu trebati uvesti i lubrikant. Ono što je najvažnije od svega je iskreni razgovor s partnerom, kako biste oboje bili zadovoljni te mogli nesmetano uživati u vođenju ljubavi. 

Dakle, dok ne otkrijete koje vam poze najbolje odgovaraju sada kad se vaše tijelo promijenilo, možda ćete trebati malo eksperimentirati, što i nije tako loša stvar jer će vam to omogućiti da se ponovno zbližite s partnerom, otkrivaju seksualni terapeuti. Najvažnije od svega je da vam tijekom seksa bude ugodno kako biste se mogli fokusirati na postizanje zadovoljstva. 

Općenito govoreći, žene bi trebale biti glavne u razdoblju nakon poroda kad je seks u pitanju te kontrolirati brzinu i dubinu penetracije. Stručnjaci naglašavaju da je svaka žena drugačija i da ne postoji jedinstvena seks poza koja bi odgovarala svim ženama nakon poroda. Ipak, kako bi se vaš seksualni život popravio nakon iskustva s porodom, stručnjaci za početak preporučaju ovih pet poza:

Obrnuta kaubojka

Seks poza koja će vam omogućiti lakšu i jednostavniju penetraciju nakon poroda je obrnuta kaubojka a kod nje se žena nalazi na muškarcu. Vaš partner neka legne na leđa, a vi kleknite na njega okrenuti leđima prema njegovom licu. Na taj ćete način mnogo lakše kontrolirati ritam i dubinu penetracije. 

Na trbuhu

Ako se ne osjećate udobno kada ste vi gore, onda isprobajte ovu pozu. Legnite na trbuh, a vaš partner neka legna na vas. Poza je nježna, a partner u vas ulazi straga što vam omogućuje da se opustite bez straha od preduboke penetracije. 

Poza žlice

Mnogima omiljenima, poza žlice odlična je za seks nakon poroda jer je polagana i nježna. Nema pritiska na leđima pa je odlična za žene koje su imale carski rez. Također, ova će vam poza omogućiti da kontrolirate jačinu partnerove penetracije. 

Lijeni seks

Iako je poza žlice sasvim ok, ako želite nešto ipak malo uzbudljivije isprobajte ono što seksolozi nazivaju 'lijeni seks'. Lezite s partnerom na način da formirate L oblik. Vi ste na leđima s jednom dignutom nogom, a partner je na boku i na taj način penetrira u vas. Napor kod ove poze je minimalan, a omogućava i vama i partneru pristup klitorisu. Također, partneru su okrenuti jedno prema drugom pa je ova poza odlična za poboljšanje intimnosti. 

Oralni seks

I na kraju, za sve one žene koje još uvijek nisu spremne za pravi seks, 'kunilingus' ili oralni seks uvijek je dobra opcija za početak, savjetuju seksualni terapeuti. Odaberite pozu koja vam je najudobnija, opustite se i prepustite partneru da učini što je potrebno da bi vas doveo do vrhunca. 


Foto: Depositphotos.com 

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.