Budi najbolja verzija sebe.
Kako drugi slave

Samo ljubav: Kako se slavi Valentinovo diljem svijeta

Iako ne na isti način i na isti dan, Valentinovo ili Dan zaljubljenih slavi se diljem svijeta, a mi smo izdvojile neke najzanimljivije tradicije

Nicholas Sparks jednom je rekao - "Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu i tjera nas da tražimo više, zapali vatru u našim srcima, a umu pruži mir". Zbog takve ljubavi vrijedi živjeti i takva ljubav sve pokreće. Takva se ljubav slavi diljem svijeta - negdje s ružama i kutijama čokolade, a negdje na malo drugačiji način.

Valentinovo ili Dan zaljubljenih slavi se širom svijeta i uključuje proslave, posebno za mlade parove, a neke su i općenito namijenjene proslavi ljubavi i prijateljstva. Mnoge od ovih svečanosti uključuju ne samo onu romantičnu ljubav, već i prijateljsku i obiteljsku ljubav, što je sjajna vijest za samce. I neke druge proslave, poput onih u Južnoj Africi i drugim dijelovima svijeta, drže se tradicije Luperkalije, drevnog poganskog festivala ljubavi i plodnosti iz kojeg potječe Valentinovo.

Iako je Valentinovo mnogima radostan dan, postoje neke zemlje poput Rusije, Saudijske Arabije, Irana i drugih većinski muslimanskih zemalja - koje su takvu praksu zabranile. No u drugim zemljama Valentinovo se itekako slavi, iako možda ne 14. veljače i na način na koji bismo očekivali - saznale smo kako se Valentinovo slavi u različitim zemljama te koje tradicije možemo povezati s Danom zaljubljenih.

Budi najbolja verzija sebe.
1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.