Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Psihološke igre u vezi: zašto muškarci to čine?

Zašto se muškarci poigravaju sa ženama koje vole?

Psihološke igre u vezi: zašto muškarci to čine?
Budi najbolja verzija sebe.

Psihološke igre u vezama su od pamtivijeka razlog svađa i neslaganja između muškaraca i žena. Dok svaka strana okrivljuje onog drugog, morate znati da svaka medalja ima dvije strane. Istina je da se i žene i muškarci vole poigravati s partnerima, no kad treba nekog okriviti za sve, uvijek će biti kriva ona druga strana. Nije bitno što i sami snose dio krivnje, prst će biti uperen u nekog drugog.

Nitko ne može sam igrati psihološku igru. Ona je slična tenisu. Jedan servira, a drugi vraća udarac.

Zašto ljudi igraju psihološke igre? Dva su razloga: to je najbolji način na koji mogu dobiti ono što žele, te zato jer smatraju da je ovo jednostavniji oblik  održavanja veze bez prave intimnosti, gdje bi morali otkriti i svoju osjetljivu stranu.

Kako motivirati partnera da se promijeni? Tako da se sami promijenite. Ne možete promijeniti druge, ali sebe možete. Trebate promijeniti onaj dio sebe koji ne ovisi o drugima, već o vama samima.

Želja za pažnjom

Iza svake psihološke igre postoji manipulativna želja za pažnjom. Najčešće mislimo, ako napravim ovo, bit će mi zahvalan i zauzvrat ću dobiti njegovu pažnju. Ali ovo ne funkcionira! Naravno, kratkoročno može izgledati djelotvorno, no dugoročno će se nagomilati osjećaji nemoći i ljutnje. Tada igra dolazi u završnicu: obično završava svađom, u kojoj se nadate da ćete vratiti osjećaj moći. Ili ćete se jadati svojim prijateljicama. No da li za vas ljubav znači da vas netko „povlači za nos“? Ne bi li radije partnera koji je iskren i otvoren prema vama?

Pa kako se izvući? Možete biti izravni i reći mu: „Kad napraviš x, osjećam se y, pa da li si spreman napraviti z?“ Tada će ili pristati na to što ste rekli, ili neće. Izvrsna je taktika da budete specifični i određeni u rješavanju problema, i izbjegavate igre predbacivanja krivnje.

Nepoštenje

Ovo je najgora psihološka igra koju muškarci igraju. Pitate ih nešto o njihovim prijašnjim vezama, a oni vam nikada ne daju izravan odgovor. Pitajte ga što misli kako napreduje vaša veza i vjerojatno će izbjeći ili zanemariti odgovoriti na to pitanje.
Muškarci se ponekad poigravaju s vama samo kako bi se zabavili, a to vi možda nećete tako olako prihvatiti. Ako se muškarac poigrava s vama samo kako bi vas odvukao u krevet, radi se o pravom gubitniku i što ga se prije riješite to bolje.

Da li vaš partner uistinu shvaća važnost bliskosti i trajnost veze? Ili će biti s vama sve dok mu je to zabavno i jednostavno? Ako niste sigurni i otkrijete da se vašem partneru ne da, niti je zainteresiran za vezu kad se radi o nečem ozbiljnijem...
Tada je vrijeme da se prestanete pretvarati i poduzmete ono što treba.

Probajte o svemu porazgovarati - možda postoji vjerojatnost da će se ti problemi riješiti. No, ako se ne riješe, tada bez grižnje savjesti prekinite vezu. Kad ste sigurni da ste došli do točke od kuda nema povratka, prekid je najbolja solucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.