Nema spasa

Stručnjaci su otkrili dva glavna znaka da je brak osuđen na propast

Psiholog John Gottman otkrio je da postoje dva glavna znaka koji ukazuju na to da bi brak mogao biti pred razvodom - prije ili kasnije

Zaglavljivanje u krugu negativnosti može nanijeti velike probleme bračnim parovima

"Rani razvod predviđa se partnerima koji zaglave u negativnom ciklusu i nisu u stanju popraviti odnos", objašnjava Gottman. "Za ove parove ulazak u negativnost je poput ulaska u živo blato. Lako je ući, ali teško izaći. Vidite da njihovi procesi popravka - tehnike koje koriste za pomirenje nakon sukoba - propadaju."

Zatim je rekao: "To dovodi do ranog razvoda: ova negativnost postaje sveobuhvatna. To je poput modela hotela sa žoharima. Brzo se pogoršava intimnost i prijateljstvo gdje postaju jedni drugima neprijatelji umjesto prijatelja jedni drugima."

Kad počneš povezivati svog partnera s više negativnih osjećaja nego pozitivnih, tada bi se trebala početi brinuti. Tvoj supružnik trebao bi ti biti partner, ljubavnik i prijatelj; negativnost bi mogla nepovratno prekinuti te veze.

Budi najbolja verzija sebe.

Gottman kaže da brak s ovim uzorkom nikada neće dugo trajati. Obično će završiti ranim razvodom, i to samo nekoliko godina nakon vjenčanja.

2/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.