Budi najbolja verzija sebe.
Nema spasa

Stručnjaci su otkrili dva glavna znaka da je brak osuđen na propast

Psiholog John Gottman otkrio je da postoje dva glavna znaka koji ukazuju na to da bi brak mogao biti pred razvodom - prije ili kasnije

Brak je težak, pa je teško stvarno procijeniti je li tvoja veza pred raspadom ili ne. U početku ćeš možda paničariti nakon svakog neslaganja ili svađe, s lažnom statistikom o razvodu od 50 posto koja ti se mota po glavi.

Prepoznaj ih na vrijeme

Kada je zaista gotovo? Ovi znakovi pokazuju da brak nije vrijedan spašavanja

Međutim, jedan se psiholog nadao da će otkriti postoje li neki uobičajeni obrasci koji bi mogli poslužiti kao upozorenja kojih se bračni parovi trebaju paziti. Srećom, otkrio je da zapravo postoje dva glavna znaka koji ukazuju na to da bi brak mogao biti pred razvodom - prije ili kasnije.

Psiholog John Gottman, osnivač Gottman instituta, 2015. godine otkrio je svoje nalaze u jednom intervjuu. Također je uvjeravao bračne parove da se ne bi trebali previše brinuti osim ako oboje rade ove dvije stvari: da su zaglavljeni u krugu negativnosti i da ne rješavaju nesuglasice.

Budi najbolja verzija sebe.

Ali, kako znate paničariš li ni zbog čega ili si uistinu u problemima? Psiholog Gottman u nastavku objašnjava ključne razlike.

1/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.