“Pomlađivanje” rodnice - bolji sex!

"O shot” ili prevedeno “O postupak” dostupan i u Hrvatskoj

Biste li se odlučili na postupak pomlađivanja korištenjem vaše vlastite krvi ? Vjerovali ili ne, taj postupak se godinama uspješno koristi u ortopediji, oftalmologiji, stomatologiji i naravno, estetskoj medicini. Ovom postupku svoje uspješne karijere mogu zahvaliti brojni vrhunski sportaši (Raphael Nadal, Kobe Bryant, Tiger Woods) kao i starlete (Kim Kardashian). Unazad 2 godine dr Charles Runels (Alabama, SAD) ga je uveo u područje ginekologije. Nazvao ga je “O shot” ili prevedeno “O postupak”. Slovo “O” označava orgazam i samim time objašnjava i svrhu samog postupka - bolji, kvalitetniji orgazam.

Poznata je činjenica da oko 45% žena postmenopauzalne dobi ne doživljava vrhunac spolnog doživljaja na način kakav je bio u mlađim godinama. Razlog tome su brojne hormonske promjene karakteristične za stariju dob. S druge pak strane učestali porodi (>2) često rezultiraju rastezanjem tkiva rodnice i smanjenjem njena elasticiteta. Sve to utječe na kvalitetu orgazma, spolnu želju, suhoću rodnice, bolni spolni odnos, “bježanje” mokraće i općenito na samopouzdanje žena. Zaključno, općenito odnos sa partnerom u velikoj mjeri trpi.

Postupak koji je u 85% učinkovit u takvim situacijama se zove “PRP” - plazma obogaćena trombocitima !

Radi se o sastojku krvi koji se centrifugiranjem vlastite krvi pacijentice dobije (odvoji od crvenih krvnih stanica) i ubrizga u tkivo rodnice. Trombociti sadrže brojne faktore rasta koji pak aktiviraju matične stanice tkiva rodnice. Rezultat toga je obnova tkiva, rast novih stanica, bolja prokrvljenost i osjetljivost pri odnosu. Sve u 20-tak minuta.

Dosadašnja iskustva pacijentica potvrđuju da je učinkovitost postupka praktički momentalna i svakodnevna aktivnost nije ograničena. Istu večer možete imati spolni odnos iako se pravi efekt očekuje kroz 2-3 tjedna. Trajanje učinka se procjenjuje na 8-12 mjeseci, a zahvat je gotovo apsolutno bezbolan (lokalno se aplicira anestetski gel). Postoji li nešto bolje? Brzo, bezbolno, učinkovito i dugotrajno.
Isti postupak se uspješno koristi i u liječenju inkontinencije mokraće (30% žena u menopauzi), lichen sclerosuma (kožna bolest vanjskog spolovila) i kroničnih upalnih promjena rodnice.

Postupak je u Hrvatskoj prvi uveo dr Gordan Crvenković iz ordinacije “GynNova” u Zagrebu. Obratite se sa povjerenjem.

Autor: Gordan Crvenković dr. med.Mobitel: 099/2816-368
Telefon: 01/4829-819
E-mail:
gynnova@gmail.com
Adresa: Trg Marka Marulića 15, Zagreb
Web: www.gynnova.hr
Facebook: https://www.facebook.com/gynnovaViše o autoru:

Gordan Crvenković dr. med.

Nakon studija medicine u Moskvi (2. MOLGMI) i Zagrebu (Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu) dr. Gordan Crvenković odradio je jednogodišnji staž u OB „Sestre Milosrdnice“, u Zagrebu. Stručni ispit položio je 1988. godine.

Od 1989. godine usavršava se kao znanstveni novak u KB „Sveti Duh“, na odjelu ginekologije i porodništva, pod mentorstvom prof. Asima Kurjaka. Poučen njegovim znanjem i iskustvom stekao je uvid u najnovija dostignuća iz područja ultrazvuka (osobito u ranoj detekciji tumora ženskog reproduktivnog sustava). U tom razdoblju napisao je, ili učestvovao u izradi, brojnih znanstvenih radova, objavljenim u najeminentnijim svjetskim časopisima i udžbenicima iz područja ginekologije. Završio je poslijediplomski studij na temu: „Ultrazvuk u kliničkoj medicini“. Njegov rad prepoznat je od strane priznatog stručnjaka, prof. Lawrence Platt-a na 1. Svjetskom kongresu ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu (London, 1991. godine). Od te godine postaje član njegovog tima u probiru raka jajnika („Gilda Radner Ovarian Cancer Detection Program“), u najvećoj privatnoj bolnici zapadne Amerike - „Cedars-Sinai Medical Center“, Beverly Hills, Los Angeles. Uz klinički rad i dalje se bavio znanošću, te objavio 15ak radova na temu ranog otkrivanja tumora jajnika i maternice. Na 3. Svjetskom kongresu (Las Vegas) osvaja 2. mjesto u kategoriji mladih znanstvenika.

Po povratku u Hrvatsku 1996. godine započinje specijalizaciju iz ginekologije u „Klinici za ženske bolesti i porode“, KBC Zagreb. Specijalistički ispit položio je 2001. godine. Uz rad na Odjelu za humanu reprodukciju i endokrinologiju, voditelj je Zavoda za planiranje obitelji u istoj bolnici od 2008. godine.
Stečeno znanje iz područja ultrazvuka i medicinski pomognute oplodnje i dalje nesebično dijeli sa novim naraštajima domaćih i stranih ginekologa na brojnim seminarima, simpozijima i kongresima.

Od 2010. godine prelazi u najveću privatnu polikliniku iz područja ginekologije, porodništva i humane reprodukcije u Hrvatskoj (pod vodstvom prof. Velimira Šimunića, pionira „umjetne oplodnje“ u nas). Subspecijalistički ispit iz humane reprodukcije položio je 2011. godine.
Član je Američkog Instituta za Ultrazvuk u Medicini (AIUM), počasni član Medicinske Akademije sjevernog Čilea od 1991. godine, kao i svih hrvatskih ginekoloških asocijacija.

Predstavnik je Hrvatske u upravnom tijelu („board of directors“) Europske Udruge za kontracepciju od 2006. godine.
Sa tvrtkom „Cook Medical, USA“ sudjeluje u razvoju  i primjeni suvremenih katetera za dijagnostiku nepravilnih krvarenja iz maternice i patologije endometrija u neplodnih parova. Na tu temu educira ginekologe diljem Europe.
Od listopada 2015. godine, jedini je ginekolog u Hrvatskoj licenciran od IOTA-e (International Ovarian Tumor Analysis), međunarodne organizacije za ultrazvučnu dijagnostiku novotvorina jajnika.
Kao osnivač ordinacije za ginekologiju, porodništvo i reproduktivnu medicinu "GynNova", dr Crvenković je pružao usluge pacjenticama u Rovinju od 2013. godine.

Otvaranjem ordinacije za ginekologiju i porodništvo u Zagrebu, 2015. godine, dr Gordan Crvenković želi svo svoje znanje i iskustvo podijeliti sa pacijenticama Zagreba i šire.


Foto: Fotolia  sdubrov


Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.