Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bolje sutra

Seks na prvom dejtu? Otkrivamo ti 'vrući' razlog zašto je bolje NE

Seks na prvom spoju zvuči vrlo uzbudljivo, no postoji jako seksi razlog zašto bi bilo dobro ostaviti ga za kasnije

pexels-josh-willink-853406.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Večer ide u super smjeru, ne možeš vjerovati da ti je tako dobro na prvom spoju, on se odlično ljubi, vodiš ga doma… Što god radila, nemoj spavati s njim.
Ne zbog toga što ćeš, ako odmah odete do kraja, možda prokockati priliku za kvalitetnu vezu ili pak spavati s nekim tko te ne zaslužuje (ako se i dogodi ovaj drugi scenarij - gledaj ga s pozitivne strane - budi sretna što si ga se odmah riješila), već zbog toga što, odgađajući seks, pojačavaš i prolongiraš čaroliju prve večeri te ulažeš u ono što se tek ima dogoditi.

Apstinirajući od seksa u početku, zapravo poboljšavate vaš budući seksualni život, ako vaša veza potraje, piše portal Your Tango. Na ovaj način oboje ćete se usredotočiti na slatke detalje kod onog drugoga, koji bi vam, da ste se odmah "bacili na posao", osobito pod utjecajem promila, promaknuli. Također, kad jednom odete do kraja, natrag više nema. Teško je tada vratiti fokus na njegove slatke usne i zagrljaje, na senzualnu napetost među vama… Jednostavno ćete oboje biti manje motivirani za, uvjetno rečeno, sporedne stvari.

Image
Vrijeme je za promjenu

Pobjegnite od rutine: Seksi novogodišnje odluke za parove u 2023.

Odgađanjem seksa, odnosno penetracije, tijekom prve faze veze, u njezinom početku, upoznajete se na svim razinama - kao osobe, ljubavnici, prijatelji, da biste se jedno drugome bez ikakvog pritiska predali do kraja čim za to dođe vrijeme, a takav, rasterećeni seks, jamči vrhunski užitak. Drugim riječima, odgađanjem ćete si proširiti vidike i jedno drugoga sagledati puno bolje čak i u seksualnom smislu. Zvuči kontradiktorno, no istina je.

shimmer fallback

Da biste u tome uspjeli, nemoj mu priopćiti vijest o apstinenciji u trenutku kada tvoj grudnjak visi s naslona kreveta, a gaćice su ti na podu. To nije najbolje vrijeme... Reci mu ranije, dok su vam glave još hladne. Objasni mu zbog čega želiš pričekati sa seksom. Ako je normalna, shvatit će, a ako nije, ni ne treba ti takav.

Što se dulje budete držali apstinencije, to ćete biti kreativniji u ugađanju jedno drugome. Možda ćeš ga čak i učiniti boljim ljubavnikom, nego što je mislio da može biti jer će se potruditi zadovoljiti te i na koncu spavati s tobom. I to neće biti ishitrena odluka. Na koncu, seks na prvom spoju, nerijetko može ostati i seks za jednu noć jer nemaš pojma s kim ideš u krevet. Naravno, vrijedi i suprotno. Možda ti se sutra ne javi, možda ga na danjem svjetlu skroz drugačije doživiš, no što si sinoć dok ste se ludo zabavljali. U svakom slučaju, ne žuri. Sve što vrijedi, traži vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.