Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Ne zaboravi da nije sve izgubljeno- kako najlakše izliječiti slomljeno srce

Gotovo da nema osobe koja barem jednom u životu nije prošla kroz bolan prekid i osjećaj da više nikada nikog nećeš moći voljeti kao što si voljela tu osobu. Ne, nećemo se lagati i reći da je to lak proces, no ipak možeš ga olakšati sama sebi uz neke korake. Dobra vijest je kako se slomljeno srce može izliječiti

aaron-burden-eZrIiv5bKxY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Upoznala si nekog i imala osjećaj kako si na vrhu svijeta. Leptirići, dopisivanje, prvi dodiri, poljupci i bum, odjednom si u sretnoj vezi. Imala si osjećaj da možeš sve, no malo po malo, kao da je čarolije nestalo ili još gore, nestala je odjednom- prestao ti se javljati. I odjednom shvatila si da je kraj. Od nevjerice, pa do tuge pa i ljutnje sve su to normalne emocije nakon što ti je netko 'slomio srce'. Ako sada prolazis kroz prekid, vjerojatno ti se čini kako nikada više nećeš voljeti kao tog partnera i da jednostavno nećeš moći bez njega. E pa sigurno budeš, jer život ide dalje, no ono što možeš je olakšati si proces oporavka od prekida i uz neke jednostavne savjete 'izliječiti' slomljeno srce.

Američke psihologinje Dana Bottari i Gina Moffa podijelile su nekoliko savjeta koji bi ti mogli olakšati proces oporavka.

Uzmi vrijeme za tugovanje

Prekid veze je vrijeme za tugovanje i nikako ne bi trebala praviti se kao da se ništa nije dogodilo. Tuga je normalna emocija i treba je 'prigrliti' jer ma koliko teško bilo, sjeti se kako će i to proći.

"Daj si vremena za tugu. Nemoj odmah pokušavati naći nekog novog", objasnila je Bottari i dodala je kako treba privatiti tugu, a nikako ne osuđivati samu sebe zbog emocija koje osjećaš.

"Ne bih trebala biti tako tužna' rečenicu pokušaj zamijenti s nečim poput: 'Obuzima me osjećaj tuge, ali to je sasvim u redu i normalno", kaže psihologinja te dodaje da je dobro 'proraditi' svoje osjećaje, a ne ih samo potisnuti. A ako je osjećaj tuge doista golem, potražiti stručnu pomoć.

Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.